Dragoș Pătraru a câștigat războiul cu TVR. Zeci de mii de euro despăgubiri în favoarea realizatorului Starea Nației

Dragoș Părtraru a câștigat războiul cu TVR! Despăgubirile sunt imense

TVR rupt contractul cu Dragoș Pătraru! Decizia nu este definitivă în războiul celor două parți, dar prima rundă în procesul dintre moderatorul emisiunii „Starea Nației” și TVR este câștigată de prezentator. Despăgbirile sunt imense! Cum vor derula de acum lucrurile?

Dragoș Pătraru, câștig de cauză în prima instanță, în războiul cu TVR

Instanța a decis!Prima rundă din războiul dintre Pătraru și TVR a fost în favoarea moderatorului de la emisiunea „Starea Nației”. Tribunalul din Capitală a catalogat drept abuzivă rezilierea contractului cu Pătraru de către conducerea TVR, așa că s-a decis ca despăgubirile să-i revină moderatorului. În acest context, TVR trebuie să-i plătească prezentatorului penalități de reziliere în valoare de nu mai puțin de 29.850 de euro, adică 140.000 de lei. Decizia din prima instanță a venit în cursul săptămânii trecute din partea Tribunalului din București. De subliniat ar fi că aceata nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

„Admite acţiunea în parte. Constată caracterul abuziv al rezilierii unilaterale potrivit notificării c/481 din 25.06.2018. Obligă pe pârâtă la plata sumei de 141.790 lei – echivalentul sumei de 29.850 euro – penalităţi de reziliere. Respinge cererea de reziliere a contractului, ca rămasă fără obiect. Respinge cererea de plată a dobânzii legale ca neîntemeiată. Cu apel. Pronunţată prin punerea la dispozţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, 27.09.2019.”
Decizia Tribunalului București (Sursa: paginademedia.ro)

Dragoș Pătraru, câștigător în prima instanță, în războiul cu TVR
Dragoș Pătraru, câștigător în prima instanță, în războiul cu TVR

Cum a început totul?

Șefii TVR au decis rezilierea contractului cu Dragoș Pătraru în anul 2018.

„Decizia a avut la bază încălcarea, în mod repetat, de către domnul Dragoş Pătraru a clauzelor contractuale, prin aprecieri defăimătoare la adresa televiziunii publice şi prin fapte de natură să prejudicieze bunul renume al SRTv. Precizăm că dl. Dragoş Pătraru a fost notificat de SRTv, încă din luna aprilie a.c., cu privire la consecinţele încălcării repetate a prevederilor contractuale. Notificarea SRTv a rămas fără răspuns”
Reprezentanți TVR

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI