Dragnea ar vrea s-o schimbe pe Dăncilă din funcția de premier: de ce și-ar fi pierdut răbdarea

Dragnea ar vrea s-o schimbe pe Dăncilă din funcția de premier: de ce și-ar fi pierdut răbdarea

Viorica Dăncilă ar putea avea soarta predecesorilor săi, Sorin Grindeanu și Mihai Tudose. Se pare că Liviu Dragnea e nemulțumit că nu răspunde la comenzile partidului și ar dori să o înlocuiască.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, e hotărât să pună presiune pe Viorica Dăncilă până obține ceea ce vrea. Adică modificarea Codurilor Penale prin ordonanță de urgență. Șeful social-democraților ia în calcul să o schimbe din funcție dacă Guvernul nu adoptă OUG cerute, potrivit unor surse citate de G4Media.ro.

Sursele din partid susțin că Liviu Dragnea ar vrea OUG până la data de 20 mai, când e programat un nou termen în procesul lui Dragnea. Toate aceste tensiuni s-ar putea tranșa miercuri, 17 aprilie, când e programată ședința CEX a PSD.

Ședința CEX, crucială pentru relațiile dintre Dragnea și Dăncilă

În ședința Comitetului Executiv al PSD, programată miercuri, s-ar putea lua decizia reorganizării Guvernului. Ar urma să fie remaniate Rovana Plumb și Natalia Intotero, candidate la europarlamentare. Ele trebuie să plece din Guvern pentru a se ocupa de campania electorală, așa că trebuie înlocuite.

Numai că liderul PSD și-ar dori și remanierea lui Tudorel Toader, ministrul Justiției. Cel care, de altfel, ar fi trebuit să vină cu controversatele ordonanțe de urgență.

Și aici intervin tensiunile dintre Dragnea și Dăncilă. Premierul nu ar vrea să renunțe la Tudorel Toader, al cărui loc poate fi luat de Eugen Nicolicea sau Șerban Nicolae. Viorica Dăncilă e de părere că schimbarea lui Tudorel Toader din funcție ar slăbi poziția partidului și a Guvernului.

Și este, totuși, an electoral, cu două runde de alegeri – europarlamentare și prezidențiale.

Un alt episod care ar indica tensiuni între Dragnea și Dăncilă este informația apărută în presă referitoare la Anca Alexandrescu. Ea apare deseori lângă premier și e considerată drept omul de bază al lui Dragnea în interiorul Guvernului, cel pe care l-a plantat acolo pentru a cunoaște tot ce mișcă.

  • Citește continuarea AICI.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI