Tudorel Toader, cu bagajele făcute: „Nu-l mai consider atât de important”

Tudorel Toader, cu bagajele făcute: „Nu-l mai consider atât de important”

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, e ca și plecat din Guvern. Și-a pierdut susținerea inclusiv la vârful PSD, acolo unde se iau deciziile importante.

E supărare mare la vârful PSD din cauza faptului că ministrul Tudorel Toader a întârziat cu ordonanțele de urgență care ar fi modificat Codurile Penale. Social-democrații și-au pierdut răbdarea și par mai hotărâți ca niciodată să scape de el.

Iar lucrurile ar putea fi tranșate în Parlament, acolo unde e depusă o moțiune simplă împotriva ministrului. Votul este, însă, amânat, de vreo câteva zile. Moțiunea simplă ar putea trece dacă parlamentarii PSD votează pentru. Și ar putea să o facă, pentru că așa li s-a trasat de sus.

„Nu e ministrul meu”

Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat, miercuri, că partidul nu și-l mai asumă pe Tudorel Toader ca ministru al Justiției.

”Nu e ministrul meu. A fost asumat de PSD, nu știu cât o să mai fie asumat de PSD. Se pare că PSD nu și-l mai asumă. Îl considerați prea important pe acest om, eu nu-l mai consider important”.
Liviu Dragnea

Liviu Dragnea este, de fapt, nemulțumit de lipsa de reacția a ministrului Justiției în cazul Codurilor Penale. Tudorel Toader ar fi redactat deja două ordonanțe, cu consecințe grave asupra justiției, dar a tot amânat adoptarea lor. În aceste condiții, nu mai e de folos partidului.

Codurile Penale vor fi, însă, modificate de Parlament, susține Liviu Dragnea.

”Parlamentul trebuie să lucreze. A luat o pauză păcălit de Guvern, acum trebuie să lucreze”.
Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a explicat și de ce moțiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader nu a fost încă votată de Senat.

„S-a amânat pentru că majoritatea senatorilor PSD au fost plecaţi sau aveau treabă în teritoriu şi, de asemenea, domnul Călin Popescu Tăriceanu nu este în ţară. Săptămâna viitoare este timp suficient să se dezbată şi să se voteze. Vor vota (n.r.: senatorii PSD) exact aşa cum le dictează conştiinţa lor de pesedişti. (…) Discutăm atunci”.
Liviu Dragnea

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI