Dragnea, într-un nou scandal: cum s-a îmbogățit nașul fiului său pe seama statului

Autor: Andrei Simion - 11.10.2018, 17:59

Compania Farmavet a lui Sorin Stănescu, nașul fiului lui Dragnea a încheiat contracte pe bandă rulantă cu ANSVSA de când agenția este condusă de Geronimo Brănescu, fostul său partener de afaceri.

Cei doi au fost parteneri de afaceri în 2011, când Geronimo Brănescu, cu firma Farmmarc Impex SRL și Paul Sorin Stănescu cu Farmavet au înființat compania Farmmarc Research & Industries Impex SRL din Fetești. Afacerea nu a mers pre bine, iar numai după o lună, Farmavet a ieșit din Farmmarc Research.

Între timp, Parlamentul a dezincriminat anul trecut conflictul de interese între foștii parteneri de afaceri, fapt care le-a dat undă verde celor doi.

Astfel, în ultimii ani, de când Autoritatea națională sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor ANSVSA este condusă de Geronimo Brănescu (ianuarie 2017), direcțiile sanitar-veterinare din județ au încheiat 90 de contracte de achiziție cu compania Farmavet a lui Sorin Stănescu. Contractele prevedeau achiziția de diferite săruri și vaccinuri, iar valoarea totală a acestora este de peste două milioane de euro.

De exemplu, în martie, Direcția sanitară din Teleorman a cumpărat vaccinuri de la Farmavet de peste 35.000 de euro. Totodată, în luna martie DSVSA Bistrița-Năsăud a cumpărat vaccin anticărbunos, vaccin antirabic, tuberculină A și tuberculină B de la Farmavet în valoare de aproximativ 71.000 de euro.

Sorin Stănescu este cel care l-a cununat în această vară pe Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea.


Citește și...