Dragnea a făcut anunțul dorit de toți românii: ce l-ar face să-și dea demisia

Dragnea a făcut anunțul dorit de toți românii: ce l-ar face să-și dea demisia

Liviu Dragnea lansează o teorie care poate destabiliza scena politică și PSD. A vorbit despre demisie, dar a impus o condiție.

Cine spera ca Liviu Dragnea să-și dea la un moment dat demisia se pot agăța de-o speranță. Șeful PSD a spus că e dispus să plece de la șefia partidului, dar și de la cârma Camerei Deputaților. A și spus de ce.

Liviu Dragnea a început să fie clasificat ca fiind omul negru al politicii românești de către un număr important de membrii din PSD. Presiunea este atât de mare pe liderul partidului, încât Dragnea a anunțat setul de circumstanțe în care va accepta să-și dea demisia.

Detaliile au fost dezvăluite în cadrul unei ședințe de la sediul partidului din București. În același context, au fost prezenți Viorica Dăncilă, primarii de sectoare și o parte dintre miniștrii.

Liviu Dragnea a confirmat că-și va da demisia din funcțiile de conducere pe care le deține. Singura lui condiție e ca 33 de lideri ai organizațiilor teritoriale PSD să-i ceară acest lucru, într-un mod public.

De ce atâția lideri? Numărul respectiv ales de Dragnea nu este aleatoriu, iar anunțul vine după ce au ajuns online informații conform cărora cel puțin 33 de lideri PSD au semnat o scrisoare comună prin care cer demisia președintelui de partid.

Cine a semnat scrisoarea contra lui Dragnea

Printre cei 33 de semnatari se numără liderii organizațiilor PSD din Giurgiu, Vaslui, Brăila, Constanța, Dâmbovița, București, Ilfov, Olt, Vrancea, Argeș, Buzău, Caraș Severin, Timiș și a trei organizații de sector din București.

Dacă lucrurile merg conform planului, scrisoarea cu pricina va fi prezentată conducerii partidului. Aceiași lideri au cerut demiterea lui Dragnea din poziția de Președinte al Camerei Deputaților și speră să materilizeze convocarea mai devreme a comitetului Executiv Național.

Dragnea a afirmat în mai multe rânduri în trecut că va pleca fără probleme din poziția de lider al partidului de guvernământ. Asta dacă va pierde sprijinul colegilor din PSD.

Cea mai recentă cerere de demisie la adresa lui Liviu Dragnea a venit anul trecut de la premer, pe vremea când Sorin Grindeanu ocupa poziția de prim ministru. Fără remușcări, cererea lui Grindeanu a fost refuzată de liderul PSD.

„Eu nu am cum să dau curs acestei cereri. Eu i-am întrebat pe colegii mei, chiar în Comitetul Executiv, dacă se pune problema să demisionez. Președintele unui partid nu acționează niciodată în acest fel”, a spus șeful PSD la acea vreme.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI