Dragnea, Dăncilă și Teodorovici: În câte feluri te-a mințit PSD-ul că nu mărește taxele

Dragnea, Dăncilă și Teodorovici: În câte feluri te-a mințit PSD-ul că nu mărește taxele

Deși o parte din populație va aprecia noile taxe și impozite anunțate de Teodorovici, acestea vor avea repercusiuni grave pe termen lung. În plus, Dragnea, Dăncilă și Ministrul Finanțelor au promis că nu vor exista asemenea măsuri.

În cazul în care ai trăit cu iluzia că PSD-ul a terminat cu taxarea abuzivă a sectorului privat printr-o serie de măsuri populiste, te-ai înșelat amarnic. După mărirea salariului minim pe economie și creșterea teoretică a unor pensii, același sector privat va avea de suferit masiv în 2019. Vor fi introduse noi impozite și altele existente vor fi modificate.

Numărul spectaculos de modificări anunțate de Ministerul Finanțelor în urmă cu mai puțin de 24 de ore contravine tuturor promisiunilor făcute în ultimul an de Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea și Eugen Teodorovici. Exemplele care le atestă minciunile sunt multe, dar vom atrage atenția doar asupra câtorva dintre ele din fiecare tabără.

„Cât timp voi fi prim-ministru nu voi introduce nicio taxă nouă în România. Scopul meu este de a ușura și de a simplifica viața economică, nu de a o complica”, spunea Viorica Dăncilă pe 29 ianuarie 2018, în Parlament, la numirea sa în funcția de premier.

De asemenea, șeful PSD Liviu Dragnea, care este și președinte al Camerei Deputaților, a dat asigurări că nu vor crește taxele, ci dimpotrivă. În luna mai, acesta a declarat pentru Reuters că Executivul va menține politica sa de reducere a taxelor. ”Nevoia de relaxare fiscală, atât pentru sectorul privat cât și pentru angajați era acută. Și … va continua, vom reduce atât numărul taxelor cât și cuantumul lor”, a afirmat Dragnea la momentul respectiv.

În luna ianuarie, la numirea sa în funcție, Eugen Teodorovici spunea că în mandatul său nu va crește nicio taxă. „În mandatul meu de ministru nu o să adaug taxe noi, nu o să cresc cuantumul lor, dimpotrivă, obligația mea e să fim în sens invers”.

Același Ministru al Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, spunea în luna mai că „nici pentru anul viitor nu se pune problema de a creşte vreo taxă, vreun impozit, absolut deloc”. Mai mult decât atât, îi cataloga drept iresponsabili pe cei care spuneau că Executivul ar putea mări taxele. „Aşa ceva nu există în discuţii la nivel de guvern, la nivel de coaliţie. Nici pentru anul viitor nu se pune problema de a creşte vreo taxă, vreun impozit, absolut deloc. Cei care spun tot timpul, dau astfel de veşti sunt inconştienţi, pentru că în felul acesta sunt şi iresponsabili. Sunt persoane în anumite funcţii politice mai ales care trebuie să înţeleagă ceea ce înseamnă funcţia pe care ei o ocupă. Din păcate, se pare că nu se înţelege acest lucru, dar contaţi pe ce vi se spune în mod oficial de către oamenii din guvern şi de cei din coaliţie”, a declarat Teodorovici pe 2 mai, conform Hotnews.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI