Dr. Monica Pop, revoltată din cauza covid-19. Ce a pățit un medic din cauza virusului

Dr. Monica Pop, revoltată din cauza covid-19. Ce a pățit un medic din cauza virusului
Ce a pățit Dr. Monica Pop din cauza virusului?

Monica Pop vine cu o reacție acidă în privința subiectului cel mai discutat zilelor nostre – coronavirus. Ce a pățit un medic din cauza virusului care a continuă să pună căpăstru pe o lume întreagă?

Ce a pățit un medic din cauza virusului?

Medicul Monica Pop este unul din cei mai vocali specialiști de la noi care împărtășește propriile opinii cu toți români care au nevoie în această perioadă să vadă cât mai multe perspective. Specialistul a comentat la Antena 3 cazul lui Răzvan Constantinescu ce a stârnit nenumărate reacții din partea tuturor.

Aceasta a declarat că nu s-a așteptat niciodată să se întâmple așa ceva, crezând inițial că nici nu este posibil din multe puncte de vedere. Cea din urmă a subliniat că Universitatea și Comisia tehnică trebuie să aibă probe directe împotriva bărbatului, mai ales în scris.

Context: Răzvan Constantinescu a fost sancționat pentru că a negat existența virusului și descurajează vaccinarea anti-COVID-19. În cele ce a urmat, Comisia de etică a Universității de Medicină din Iași a decis să-i dea un avertisment scris pentru cele pe care le-a susținut.

Doctorul este acuzat de promovarea unei teorii neștiințifice despre pandemie, virus și vaccin. Decizia menționată mai sus nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 15 zile.

În acest timp continuă și ancheta Colegiului Medicilor din Iași care l-a audiat în această săptămână pe medicul Răzvan Constantinescu. Cel din urmă și-a anunțat deja contestarea măsurii luate împotriva lui.

”Tocmai am primit decizia în unanimitate (deși niciun membru nu a spus/întrebat nimic pe parcursul audierii) a Comisiei de etica: sunt vinovat pentru faptele săvârșite. De data asta nu-mi mai este rușine, ci sunt mândru de instituția în care lucrez. A manifestat fermitate și curaj împotrivă celor care încalcă etica profesionala. Decizia vă fi contestata”
Răzvan Constantinescu (Sursa: Facebook)

Reacția Monicăi Pop

Monica Pop a ținut să precizeze că oamenii au dreptul la opinii, făcând abstracție de propria credință și de lucrurile pentru care a militat și militează în aceste vremuri: „Nu am crezut că în secolul 21 să fie cineva sancționat pentru dreptul la opinie. Sper ca domnul doctor să facă contestație şi să acționeze în justiție.

Nu este singurul care a exprimat opinia anti-pandemie. Sunt foarte multe persoane din cadrul vieții sociale care au exprimat asemenea opinii și nu a fost pedepsit nimeni pentru așa ceva. Domnul doctor are dreptul la opinii medicale. Sunt alți medici celebri în lume care spun la fel despre pandemie şi nu a fost sancţionat nimeni”, a mai subliniat medicul Monica Pop.