Monica Pop, șocată de mandatul lui Clotilde Armand: ”Nu am trăit așa ceva. Sunt extrem de periculoase”

Monica Pop, șocată de mandatul lui Clotilde Armand: ”Nu am trăit așa ceva. Sunt extrem de periculoase”
Clotilde Armand și scandalul gunoaielor din Sectorul 1

În ultima perioadă problemele dinSectorul 1 al capitalei au crescut în mod exponențial. De la preluarea mandatului Clotilde Armand nu a făcut aproape nimic pentru a curăța sectorul de mormanele de gunoaie. Au apărut voci care au criticat atitudinea și modul de gestionare a situațiilor de către Clotilde Armand. Printre aceștia, inclusiv medicul oftalmolog Monica Pop.

Clotilde Armand și scandalul gunoaielor din Sectorul 1

De la preluarea mandatului de primar la Sectorul 1 Clotilde Armand a declarat război societății de salubrizare. Respectiva societate avea contract cu primăria pentru a strânge gunoaiele din sector. În opinia actualului prima situația contractelor și a plăților era una neclară. Astfel că, printr-o decizie de primar, Clotilde Armand rezilia contractul cu firma, încercând de fapt să facă un nou contract.

Conform surselor, firma nouă ar fi una multi-națională cu capital francez. Acuzațiile au apărut recent, în opinia unora fiind vorba de fapt de un conflict de interese și de corupție. Dar, până la rezolvarea litigului, cei care au de suferit sunt locuitorii sectorului condus de Clotilde Armand.

Mormanele de gunoaie încă se găsesc pe majoritatea arterelor din sector. Ba mai mult, parcurile situate pe raza Sectorului 1 sunt pline de mormane de gunoaie. În urma situație escaladate, culmea, Clotilde Armand cerea instaurarea stării de alertă în Sectorul 1. Edilul a făcut acest demers către Prefectura Capitalei, în contextul în care vina pentru actuala situație îi aparține în totalitate.

„Am solicitat Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă să înainteze Prefecturii Municipiului Bucureşti o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situaţiei sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1. Situația este cauzată de şantajul şi suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate.

În paralel, am purtat discuţii cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 şi am ajuns la un acord. Am aflat că staţiile de sortare şi-au redeschis porţile începând de astăzi dimineaţă pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste staţii erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăţilor făcute de Primăria Sectorului 1”, declara Clotilde Armand, vineri, potrivit Agerpres.

„Este un lucru inadmisibil, și sper că se va rezolva cât se poate de repede”

Au apărut multe voci în spațiul public care au criticat modul în care Clotilde Armand a decis să rezolve situația. Cu toate astea locuitorii din sector sunt puși în fața unei situații grave. Pe lângă poluarea aerului, există riscul unor focare de infecții, dacă mormanele de gunoaie se măresc. Printre cei care au vorbit despre ce se întâmplă în Sectorul 1, criticând-o pe Clotilde Armand, ase numără și medicul oftalmolog Monica Pop.

„Gunoaiele sunt foarte periculoase, mai ales că atmosfera nu este deloc sterilă. Dacă mai sunt și aceste deșeuri, care emană în atmosferă tot felul de microbi, este extrem de periculos, mai ales pentru copii, dar și pentru adulți. Și să nu uităm că ieșim din pandemie, iar oamenii au imunitatea foarte scăzută, și nu mai așa ceva nu le trebuia celor din sectorul 1.

Este un lucru inadmisibil, și sper că se va rezolva cât se poate de repede și sper din tot sufletul ca doamna primar să înțeleagă și să rezolve această problemă. Noi, din fericire, la Spitalul de ochi nu am avut probleme, la noi s-a ridicat gunoiul de către cei de la salubritate.”, a declart Monica Pop pentru cei de la Gândul.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI