Dovezile care pot pecetlui soarta preotului Visarion Alexa. Ce mail incriminatoriu a primit BOR, dar l-a „băgat sub preș” timp de 6 ani

Dovezile care pot pecetlui soarta preotului Visarion Alexa. Ce mail incriminatoriu a primit BOR, dar l-a „băgat sub preș” timp de 6 ani
Dovadă incredibilă în cazul preotului Visarion Alexa.

Visarion Alexa este sub control judiciar pentru agresiune sexuală. Există dovezi care arată că BOR avea la cunoștință comportamentul preotului care se află acum într-un scandal uriaș. „În calitate de consilier patriarhal și de prieten l-am sunat pe preotul Alexa. Părintele a negat vehement, a spus chiar că-l jignesc”, a explicat fostul purtător de cuvânt al BOR. Ce s-a aflat astăzi despre cazul care a șocat o țară întreagă?

Dovezi dure în cazul preotului Visarion Alexa: BOR știa

Preotul Visarion Alexa este în acest moment sub control judiciar pentru agresiune sexuală. Părintele Constantin Stoica a mărturisit recent că a fost căutat și s-a și întâlnit în 2016 cu o studentă care spunea că a fost hărțuită prin mesaje de Alexa. Cel din urmă a primit un mail de la presupusa victimă cu mai multe detalii. Astfel, BOR avea la cunoștință comportamentul acestuia, dar abia acum a ieșit la iveală scandalul.

„În calitate de consilier patriarhal și de prieten l-am sunat pe preotul Alexa. Părintele a negat vehement, a spus chiar că-l jignesc”, a explicat fostul purtător de cuvânt al BOR. Cu toate astea, Biserica nu a făcut nimic.

Dialog dintre preotul Visarion Alexa și fata pe care o spovedea în 2016:

Preotul: Iertare, tare te iubesc, n-ar trebui (știu), dar mi-e tare dor de tine… iertare…
Studenta: Nu mi se pare în regulă ceea ce îmi scrieți.
Preotul: Așa te-am lipit de inima mea… aș face orice să nu fugi, să nu te sperii… Of!!! (Sursa: libertatea.ro)

O altă femeie a susținut că în toamna lui 2016 a fost violată de acesta în chilia de lângă parohia ,,Pogorârea Sfântului Duh” din Militari, București. Aceasta a primit și ea nenumărate mesaje de la părintele Visarion Alexa.

,,Nu știu cum să-ți spun și cum să mă port”

Slujitorul Domnului îi mărturisea unei tinere că îi este dor de ea și ar face orice ca mesajele dintre ei să curgă în continuare. Bărbatul a subliniat și faptul că speră ca una din fete să nu se sperie de cele petrecute.

,,Aș vrea să înțelegi că ești în inima mea, să nu mă cerți… Nu știu cum să-ți spun și cum să mă port, mi-e tare, tare dor de tine… Aș face orice îmi ceri… Iertare, tare te iubesc, n-ar trebui (știu), dar mi-e tare dor de tine… iertare…”, este unul dintre mesaje.

,,Așa te-am lipit de inima mea… aș face orice să nu fugi, să nu te sperii… Of!!! Te rog… știu că nu ți se pare… (n.r. – „Nu mi se pare în regulă ceea ce îmi scrieți”, i-a răspuns femeia preotului Visarion Alexa). Să știi că țin la tine ca la sufletul meu… sper să nu fugi… sper din toată inima… O să tac și o să aștept… liniștit și cuminte… cu tine în inimă”, sunt alte mesajele primite de victimă.