01 oct. 2022 | 13:06

Ce s-a găsit în telefonul preotului Visarion Alexa. Conversațiile pe care le-au descoperit procurorii

News
Ce s-a găsit în telefonul preotului Visarion Alexa. Conversațiile pe care le-au descoperit procurorii
Noi dezvaluiri despre preotul Visarion Alexa

Apar noi detalii șocante despre preotul Visarion Alexa, acuzat de hărțuire sexuală de mai multe femei. Părintele care slujea la o biserică din București  s-a prezentat din nou la Parchetul General pentru percheziția informatică. Anchetatorii au vrut să vadă dacă descoperă în telefonul lui dovezi ale faptelor sale „păcătoase”.

Ce au găsit procurorii în telefonul preotului Visarion Alexa

Potrivit informațiilor din anchetă, părintele Visarion Alexa folosea aplicația Telegram pentru a vorbi cu diverse femei. În conversațiile sale, preotul insista să le vadă din nou pe enoriașe după ce le-ar fi abuzat. Anchetatorii încearcă să descarce aceste mesaje din telefonul lui Visarion Alexa. TVR2 anunță că s-ar fi găsit deja câteva fotografii cu prima femeie care a depus plângere împotriva lui.

Visarion Alexa a recunoscut faptele de care este acuzat atât în fața polițiștilor, cât și a superiorilor de la Patriarhie. Reamintim că mai multe enoriașe au depus plângere la poliție, acuzându-l pe preot că le-a agresat și hărțuit sexual.

Celebrul părinte refuză să dea declarații publice

De când este implicat în acest scandal rușinos, cunoscutul părinte refuză să vorbească cu presa. Vineri, 30 septembrie, acesta s-a prezentat din nou la percheziția informatică, dar a ieșit din clădire și s-a îndreptat spre mașină fără să răspundă la întrebările puse de jurnaliștii prezenți.

Deși au apărut alte femei care au depus plângere împotriva lui Visarion Alexa și procurorii au cerut arestarea preotului, judecătorii au decis să-l lase în libertate. El este sub control judiciar 60 de zile și merge de trei ori pe săptămână la poliție.

Patriarhia Română a luat măsuri împotriva preotului Visarion Alexa, explicând că sunt „singurele posibile și statutare”. BOR așteaptă până la pronunțarea sentinței de către instanța judecătorească. Procesul se află abia la început și rămâne de văzut dacă vor mai apărea și alte victime.

„Preotul a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat și în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunțite și invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații”, a transmis Patriarhia.

Sancțiunile luate de Biserica Ortodoxă Română

  • suspendarea preotului Visarion Alexa de la slujire (oprirea totală de la săvârșirea celor sfinte, adică interdicția de a oficia orice serviciu religios);
  • retragerea funcției de paroh (nu mai are dreptul de a semna niciun document al parohiei de care aparține și de a se implica în acte administrative);
  • obligația de a informa constant, cu celeritate și sinceritate, Arhiepiscopia despre evoluția cercetărilor judiciare cu privire la acuzațiile ce îi sunt aduse părintelui.