Două produse Lidl, interzise în magazine. Decizia oficială, ce pericol reprezintă

Două produse Lidl, interzise în magazine. Decizia oficială, ce pericol reprezintă
Două produse Lidl au fost retrase de pe piață

Două produse marca Lidl au fost retrase de pe rafturile magazinelor. Despre care din cele iubite de oameni din lumea întreagă este vorba? Decizia este oficială. Specialiștii le-au considerat un pericol.

Două produse Lidl, retrase din magazine: decizie oficială

FSAI a emis un avertisment de retragere a unor produse din cauza prezenței unui pesticid neautorizat și a salmonellei în unele dintre articole. Concret, acestea au fost retrase din supermarket-urile irlandeze în ultimele zile din cauza problemelor legate de siguranța alimentelor.

Lidl este afectat puternic de alertele emise de Autoritatea pentru Siguranța Alimentară din Irlanda. Clienții nu vor mai putea regăsi pentru moment produsele din brânză, tăiței, gustări vegane și produse din porc cu zgârci. Notificările în cauză vor reveni în atenția cumpărătorilor chiar în magazin cu ajutorul unor afișe. Publicul este sfătuit să nu consume loturi de produse în alertă.

  • Produse retrase:

-Mr Porky Original Scratchings
-Instant noodle products
-Vemondo Vegan Sticks
-Jana flavoured cheese products

Ce arată specialiștii?

Potrivit FSAI, persoanele infectate cu salmonela dezvoltă de obicei simptome între 12 și 26 de ore de la consumul produsului în cauză, dar acesta poate varia între 6 și 72 de ore. Cel mai frecvent simptom este diareea. Alte simptome pot include febra, cefaleea și crampe abdominale.

Boala durează în general între 4 și 7 zile. Cei predispuși să aibă o boală severă sunt vârstnicii, sugarii și cei cu sistem imunitar afectat. În privința tăițeilor instant specialiștii au indicat pesticidul oxid de etilenă identificat în multe loturi, substanță care nu este autorizată pentru utilizare în alimentele vândute în Uniunea Euroneană.

„Există un risc crescut dacă…”

FSAI a spus că „deși consumul produselor contaminate nu prezintă un risc acut pentru sănătate, există un risc crescut dacă există un consum continuu de oxid de etilenă în alimentele contaminate pe o perioadă lungă de timp”, arată dublinlive.ie.

Expunerea la oxid de etilenă trebuie redusă la minimum. Autoritatea alimentară a declarat că anunțurile de retragere la punctul de vânzare vor fi afișate în magazinele care furnizau loturile de tăiței. Produsele vegane care au alertat specialiștii provin din Germania și au data de 6 iulie 2022.

  • Detalii despre oxidul de etilenă: utilizare

Oxidul de etilenă este utilizat pentru:

– pentru producerea gazelor sterilizante bazate pe oxid de etilenă
-ca produs intermediar pentru fabricarea altor substanţe chimice
-în amestecuri de calibrare
-ca gaz sterilizant pentru diferite produse alimentare, pesticid şi consumabil în procese medicale.

  • Compatibilitatea cu materiale

Metale: Oţel inoxidabil; Oţel carbon.
Plastice: Kel-F; PTFE.
Elastomeri: Buna-N.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI