Două fetițe au fost sechestrate de un individ sub amenințarea cuțitului. Ce a făcut una dintre victime pentru a se salva

Două fetițe au fost sechestrate de un individ sub amenințarea cuțitului. Ce a făcut una dintre victime pentru a se salva
Fetițe sechestrate de un individ sub amenințarea cuțitului

Un bărbat din Iași a fost reținut de polițiști, după ce a fost acuzat că a sechestrat două fetițe, sub amenințarea unui cuțit. Acesta a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru lipsire de liberate în mod ilegal.

Fetițele au fost legate cu lanțul

Potrivit anchetatorilor, bărbatul nu le-a lăsat pe cele două fetițe, în vârstă de 13 ani și 14 ani, să părăsească locuința. Acesta a încuiat ușa de acces și a legat-o cu un lanț. Ulterior, acesta a lăsat una dintre fete să plece, însă pe cealaltă a ținut-o captivă, sub amenințarea cuțitului. În tot acest timp, individul se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Speriată, fata rămasă a intrat într-o cameră alăturată, a închis ușa și apoi a sărit pe geam, fugind descălțată și îmbrăcată sumar. Bărbatul a fost găsit vinovat și condamnat la 3 ani de închisoare. De asemenea, acesta va trebui să plătească 10.000 de lei, reprezentând daune morale.

„Cele două persoane vătămate minore veniseră în vizită în acea zi la verișoara uneia dintre ele, verișoară al cărei concubin era inculpatul. La audieri, inculpatul nu a recunoscut săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina sa.

Prin ordonanța organelor de cercetare penală din 23 martie 2021, s-a dispus reținerea inculpatului pentru o durată de 24 de ore, după care Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași a solicitat arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Judecătoria Iași a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu față de inculpat, pe o perioadă de 30 de zile. Acesta a fost trimis în judecată în stare de arest la domiciliu”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Femeie sechestrată de propriul fiu

Oamenii legii au reținut un bărbat, în vârstă de 44 de ani, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunilor de violență în familie, amenințare, distrugere prin incendiere și lipsire de liberate în mod ilegal. Potrivit polițiștilor, bărbatul din comuna Godinești, județul Gorj, și-ar fi bătut propria mamă, apoi a dat foc mai multor bunuri dintr-o magazie. De asemenea, femeia a fost ținută într-o cameră împotriva voinței sale.

„În aceleași împrejurări, persoana vătămată a fost lipsită de libertatea de a se deplasa și de a acționa potrivit voinței sale, în sensul că a fost introdusă cu forța  într-o cameră a locuinței. În cursul zilei de astăzi, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, cu propunere corespunzătoare”, informează polițiștii gorjeni.