Un bărbat de 69 de ani din Pitești, reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de exploatarea cerşetoriei

Un bărbat de 69 de ani din Pitești, reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de exploatarea cerşetoriei
Un bărbat de 69 de ani din Pitești, reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de exploatarea cerşetoriei

Un bărbat din Pitești, în vârstă de 69 de ani, a fost reținut de către polițiști pentru săvârșirea infracțiunii de exploatarea cerșetoriei. În cauză, au fost efectuate trei percheziții domiciliare.

Bărbat reținut pentru exploatarea cerșetoriei

În cursul zilei de marți, polițiștii de investigații criminale, pentru administrarea probatoriului, împreună cu polițiștii din cadrul secției 4 Pitești și luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, au efectuat trei percheziții la domiciliu. De asemenea, aceștia au efectuat și alte două percheziții ale celui în cauză, aflate în municipiul Pitești.

”Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2016 – iulie 2021, acesta ar fi determinat un bărbat de 68 de ani, din comuna Niculiţel, judeţul Tulcea, persoană aflată într-o situaţie de vulnerabilitate, să apeleze, în mod repetat, la mila publicului, pe raza municipiului Piteşti şi a comunei Bradu, obţinând, pentru sine, foloase patrimoniale de pe urma acestei activităţi”, informează, miercuri, IPJ Argeş.

În urma perchezițiilor, oamenii legii au găsit bijuterii și bani. A fost ridicată suma de 4.400 de lei, în vederea continuării cercetărilor, iar bijuteriile au fost lăsate în custodie, potrivit IPJ Argeș.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, după administrarea probatoriului. În cursul zilei de miercuri, acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Cetățean turc, prins cu 480.000 de lire în portbagaj

În portbagajul unui autoturism, polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit suma de 483.740 de lire. Banii îi aparțineau unui cetățean turc, intenționând să îi scoată din țară, fără să respecte normale legale, a menționat IGPF într-un comunicat de presă.

Pe 5 septembrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat un cetățean român, în vârstă de 57 de ani, pentru a efectua formalitățile de frontieră. Acesta se afla la volanul unui autoturism marca BMW, înmatriculat în România.

Acţionând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, în portbagajul mașinii au fost descoperite mai multe cutii din carton, lipite cu bandă adezivă, în care se aflau mai multe bancnote de lire sterline, în sumă de totală de 483.740 lire sterline, precizează Poliția de Frontieră. 

Cetățeanul turc a precizat că banii îi aparțin. Cu toate acestea, nu avea documente care să ateste acest fapt. Întreaga sumă de bani a fost ridicată, deoarece există suspiciuni cu privire la legalitatea provenienței și destinația banilor.

În cauză, se derulează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor. La finalizarea cazului, urmează să fie dispuse măsurile legale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI