Două dintre victimele din camionul morții ar fi trebuit să lucreze în România. Cum au fost păcălite de români

Două dintre victimele din camionul morții ar fi trebuit să lucreze în România. Cum au fost păcălite de români
Două dintre victimele din camionul morții ar fi trebuit să lucreze în România

Două dintre victimele din ”camionul morții”, descoperit miercuri lângă Londra, ar fi trebuit să lucreze în România. Cum au fost păcălite de români?

Două dintre victimele din ”camionul morții”, păcălite de români

Treizeci și nouă de persoane, 31 bărbați și o femeie, au fost găsite miercuri decedate într-un parc industrial de la est de Londra, într-un camion frigorific al cărui container sosise de la Zeebrugge, Belgia. Inițial, poliția britanică a anunțat că victimele erau cetățeni chinezi, dar, din cele mai recente informații, printre cele 39 de victime se aflau și 7 tineri vietnamezi.

Două dintre victimele din camionul morții ar fi trebuit să lucreze în România. Cum au fost păcălite de români
31 bărbați și o femeie, au fost găsite miercuri decedate într-un parc industrial de la est de Londra

Una dintre victimele din ”camionul morții” este un tânăr vietnamez de 28 de ani. El a povestit că a părăsit țara natală în urma unei promisiuni de a lucra legal într-o fabrică de la noi. Pe numele său Vo Ngoc Nam, și-a dat demisia după ce a primit doar jumătate din salariul primit de angajatorul din țara noastră. CNN scrie că, ulterior, familia sa a plătit 8.500 de dolari pentru ca Vo să ajungă în Germania, unde s-a angajat în domeniul construcțiilor. Sperând că își va face un rost în altă parte, a plecat în Marea Britanie și a ajuns în ”camionul morții”.

”Nu am mai auzit nimic de el”

Nguyen Dinh Tu, în vârstă 26 de ani, este una dintre victimele ”camionului morții”. Jurnaliștii de la publicația Daily Mail au descoperit că Nguyen Dinh Tu era așteptat de rudele sale din UK la o locație stabilită înainte, după ce tânărul ar fi reușit să ajungă în țară. Nguyen lucrase și el ilegal în România, de unde a plecat în Germania sperând că va ajunge în Marea Britanie.

Tatăl lui a declarat, pentru Reuters, că rudele lui l-au sunat și i-au spus că sunt de părere că băiatul se află printre victimele din camion. ”Nu am mai auzit nimic de el. Ultima dată am avut vești despre el, marți”, a povestit tatăl lui, Nguyen Dinh Sat.