30 iul. 2019 | 15:48

Două adolescente dispărute, la Iași. Ce au făcut polițiștii, în cazul lui Carmen Ciofu și Alecsandra Ioviță

Știri generale
Două adolescente dispărute, la Iași. Ce au făcut polițiștii, în cazul lui Carmen Ciofu și Alecsandra Ioviță
Nou caz de dispariții misterioase, în Iași

Din păcate, cazurile de dispariții continuă să surprindă cu numărul lor. Alte două adolescente au dispărut fără urmă. Fetele au vârstele de 14 și respectiv 15 ani. Ce spune președintele EUROPOL despre cazurile generale de dispariții?

Două adolescente din Iași, date dispărute

După disparițiile celor două fete din Caracal care au îngrozit de-a dreptul toată România, alte două adolescente au dispărut fără urmă , de data aceasta în Iași. Este vorba despre Carmen Ciofu, în vârstă de 14 ani, din Belcești și Alecsandra Ioviță, în vârstă de 15 ani.

Semnalmente pentru Carmen: înălțime – 1,60 m, greutate – 48 de kilograme, ten deschis, ochi căprui, păr lung şaten.
În momentul în care minora a dispărut era îmbrăcată cu un tricou alb și pantaloni gri, fiind încălțată cu pantofi sport negri.

Carmen, fata dispărută din Iași, pe 29 iulie

Carmen, fata dispărută din Iași, pe 29 iulie

Semnalmente pentru Alecsandra: înălțime – 1,65 m, greutate – 43 de kilograme, păr lung negru, ochi căprui.
În momentul în care minora a dispărut era îmbrăcată cu un tricou negru și blugi negri, fiind încălțată cu pantofi sport negri cu talpă albă.

Alecsandra, a doua adolescentă din Iași dispărută pe 29 iulie

Alecsandra, a doua adolescentă din Iași dispărută pe 29 iulie

Fetele României, dispariții misterioase

Dispariția Alecsandrei, din comuna Holboca, a fost anunțată pe data de 29 iulie, la orele 21:99, de tatăl său, iar cea de-a doua minoră, Carmen, a dispărut în jurul orel 13:30, tot pe 29 iulie. Președintele EUROPOL a precizat că ”la nivelul IGPR există o dispoziție dată de către inspectorul general în urmă cu aproximativ patru ani, care în schimb reglementează doar o serie de activități pe care polițiștii ar trebui să le îndeplinească, activități care au fost respectate întocmai de către colegii mei de la data înregistrării plângerii.

Însă faptul că astăzi în România o persoană care este dată dispărută de către familie și care de exemplu are un telefon mobil asupra ei nu ar putea fi localizată, pentru simplul motiv că nu avem bază legală noi, ca polițiști, să solicităm acest lucru”.