S-a aflat care este dotarea secretă de la ruleta de măsurat. Doar 3 din 10 meșteri cunosc la ce folosește piesa metalică de la capătul ruletei. Ruleta este un instrument indispensabil pentru meseriași, indiferent că lucrează în lemn, fier sau beton, însă puțini dintre ei știu să o folosească așa cum trebuie. Așadar, cum se folosește corect aparatul de măsurat, vezi un pic mai jos.
De obicei, ruletele au un capăt mobil însă majoritatea oamenilor nu îi acordă atenție sau îl fixează cu un nit, ca să nu îi mai încurce. Și doar un procent mic îl folosesc așa cum a fost el prevăzut.
Terminația metalică nu e fixată strâns în mod voit, astfel că degajarea elimină eroarea de măsurare atunci când faci măsurări interioare sau exterioare ale unui obiect.
Cei care au folosit măcar o dată ruleta, sigur au observat că are un mic orificiu la capăt. Nici această gaura nu a fost făcută pentru frumusețe, ea având un rol bine stabilit.
Cum unii dintre meșteri lucrează singuri, le este greu să facă măsurători, însă datorită acelei găuri, pot bate un cui și problema s-a rezolvat, este ca și când ar avea un partener de măsurat. De asemenea, unele rulete sunt echipate cu magneți la capăt pentru a facilita aceste operațiuni, însă sunt eficienți doar în cazul măsurării unor obiecte metalice.
De asemenea, când vine vorba de măsurarea într-un colț, aceasta este o altă sarcină dificilă, care îți poate da mari bătăi de cap. De această dată, primul lucru pe care trebuie să-l știi este că nu e neapărat să lipești banda de perete. La modul practic, este suficient doar să lipești carcasa ruletei de perete și să adaugi lungimea ei, care, de obicei e specificată chiar pe carcasa ruletei.
Dacă banda de măsurare a ruletei nu este suficient de lungă, de exemplu, pentru a face măsurări pe podea, aplică pe podea o bandă autoadezivă de mascare.
Aceasta se lipește și se desprinde ușor și pe ea se pot face marcaje cu creionul. Astfel, poți împărți distanța în două-trei segmente în așa fel încât să poți face măsurările de la un capăt la celălalt.
Nu în ulimul rând, cu ruleta poți face și măsurări circulare. Trebuie să fixezi un creion de carcasă, ca în exemplul din galeria foto, și vei putea să faci cercuri de mărimea de care ai nevoie.