La ce folosește gaura din punga de popcorn, de fapt. Toată lumea a crezut greșit până acum

La ce folosește gaura din punga de popcorn, de fapt. Toată lumea a crezut greșit până acum
La ce folosește gaura din punga de la popcorn?

Cine nu adoră popcornul? În supermarket-uri sau la cinema se găsește cu diferite arome. Deseori majoritatea oamenilor adoră să îl prepare acasă într-o seară liniștită plină cu filme. Cu toate că se găsesc în toate dulapurile pentru dulciuri sau gustări sărate, mulți nu știu cum se folosește exact și la ce este utilă gaura care există la fundul pungii. Toată lumea are o impresie greșită despre acest detaliu.

Truc pentru popcorn: la ce folosește gaura din fundul pungii?

Popcornul se găsește în toate supermarket-urile, iar în majoritatea timpului oamenii vor să îl mănânce atunci când se uită la seriale sau filme. El reușește să împace toate gusturile și să îți distragă uneori atenția de la pelicula pe care o privești.

Cu toate că ți se pare că poate fi atât de simplu acum, există un truc ce o să-ți facă viața chiar mai ușoară decât ai fi crezut. Nu mulți oameni știu, dau gaura din fundul pungii este lăsată special așa pentru ca după ce acestea se coc să iasă mai rapid boabele care nu s-au făcut.

În modul acesta nu vei mai da de cele necoapte atunci când îți e lumea mai dragă. De asemenea, trebuie să știi că popcornul este o gustare care nu are multe calorii și este perfectă pentru persoanele care țin dietă sau doar sunt atente la gustările de la orele târzii. Cu toate astea, nu trebuie să exagerezi cu ele.

  • Valori nutriționale

Valoare per
100 g
100 g
Calorii (kcal) 374
Lipide totale 4,3 g
Lipide saturate 0,6 g
Sodiu 7 mg
Potasiu 274 mg
Carbohidrați 74 g
Fibre alimentare 13 g
Zahăr 0,9 g
Proteine 11 g
Calciu 5 mg Fier 3 mg
Vitamina B6 0,3 mg Magneziu 123 mg

Cum nu trebuie să îl prepari? Ce spun specialiștii?

,,Totusi, atunci cand popcornul este gatit in ulei sau unt si i se adauga zahar, sare sau condimente cu un continut crescut de aditivi, conservanti si E-uri, se poate transforma intr-o gustare nesanatoasa.

De exemplu, 30 de grame (continutul unei pungi medii la cinema sau al unei pungi pe care o introduci la microunde) de popcorn cu unt furnizeaza peste 10% din cantitatea zilnica recomandata si, totodata, creste aportul de grasimi saturate, intrucat uleiurile bogate in acizi grasi de tip omega 6 – cum sunt uleiul de porumb, uleiul de soia, uleiul de floarea-soarelui sau uleiul de sofranel – au atribute pro-inflamatorii, arata cercetarile.

În ceea ce priveste popcornul peste care au fost adaugate sare si zahar, acesta depaseste cu mult necesarul zilnic recomandat.” (Sursa: reginamaria.ro)