Cazul Caracal. Decizia radicală luată de Gheorghe Dincă. I-a anunțat în secret

Cazul Caracal. Decizia radicală luată de Gheorghe Dincă. I-a anunțat în secret
Gheorghe Dincă i-a anunțat în secret

Procesul cazului Caracal va trece din ianuarie într-o fază superioară, cea a audierilor martorilor. Reporterii Impact.ro au aflat în exclusivitate câte persoane vor fi aduse ca martori în acest proces care a terifiat toată România, dar și ce s-a întâmplat în sala de judecată, la ultimul termen.

Decizia radicală luată de Gheorghe Dincă. I-a anunțat în secret

După trei ședințe care au avut loc în ultimele trei luni ale anului 2020, toate desfășurate cu sala închisă la decizia Curții, Gheorghe Dincă tot nu vrea să coopereze. Mai mult, în ultima ședință, Dincă a refuzat să dea declarații, deși potrivit celor aflați în sală, acesta ar fi cerut judecătoarei să-i permită să facă acest lucru la finalul audierilor martorilor.

Se pare că Instanța i-ar fi permis asta, el fiind cel mai în măsură să spună, măcar în ceasul al 13-lea, adevărul despre cele două tinere pe care le-ar fi răpit, sechestrat, violat și ucis în perioada aprilie – iulie 2019.

”Instanța va aduce la bară cel puțin 80 de persoane, din care mai bine de jumătate au fost citați de către procurori. Numărul foarte de martori va contribui foarte mult la încetinirea derulării procesului, unul care se anunță extrem de complicat, cu multe răsturnări de situații”, au declarat pentru Impact.ro membri ai familiilor celor două victime.

A mărturisit că l-a văzut cu o fată în mașină

De asemenea, Ștefan Risipiţeanu a fost audiat și el la ultima ședință a procesului. Acesta a fost văzut de vecini în anturajul lui Dincă. Bărbatul ar fi declarat, sub jurământ, că a văzut o fată tânără în mașina lui Gheorghe Dincă, însă nu-și mai amintește exact perioada din an în care se întâmpla acest lucru și nici chipul pasagerei, deoarece l-ar fi zărit doar din treacăt, în timp ce automobilul se afla în mișcare.

De menționat este faptul că toți cei prezenți în sală de judecată au remarcat că Gheorghe Dincă se află într-o stare fizică bună.

”Dă uneori senzația că e altul,  nu că el e cel judecat. Că despre soarta oricui altcuiva s-ar discuta în sala de tribunal, nu despre a lui. Pe de altă parte, când se enervează, parcă ar fi un vulcan gata să explodeze. Mă înfioară numai gândul că trebuie să fim acolo, să-l înfruntăm”, au mai declarat aceleași surse.

Gheorghe Dincă ar fi cerut familiei sale să nu-l viziteze în închisoare, nici măcar de Sărbători. El s-ar teme că ar fi înregistrat, iar afirmațiile sale ar putea fi  folosite la proces împotriva sa, potrivit unor surse.

.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI