Donald Trump, practici în stil mafiot. Ce a făcut, chiar în timpul asaltului de la Capitoliu. Jurnaliștii americani au aflat tot

Donald Trump, practici în stil mafiot. Ce a făcut, chiar în timpul asaltului de la Capitoliu. Jurnaliștii americani au aflat tot
Donald Trump, acuzat de practici mafiote

Donald Trump este acuzat de practici în stil mafiot. Ce a făcut, chiar în timpul asaltului de la Capitoliu. Jurnaliștii americani au aflat tot. Ce s-a întâmplat atunci, citiți în articolul de mai jos.

Ce făcea Donald Trump în timul asaltului de la Capitoliu. Fostul președinte al SUA este acuzat că a acționat în stil mafiot

S-a aflat ce făcea Donald Trump în timpul atacului de la Capitoliu. Jurnaliștii au aflat totul, iar acum fostul președinte al Americii este bănuit de practici în stil mafiot.

Donald Trump și avocatul său, Rudy Giuliani, dădeau telefoane senatorilor aflați sub asaltul protestatarilor de la Capitoliu. Fostul președinte și avocatul său încerca să-i determine pe aceștia să amâne validarea rezultatelor alegerilor prezidențiale.

Pe cine a sunat Donald Trump, personal

Informația incredibilă a fost publicată de CNN, care a obținut confirmări din mai multe surse, inclusiv de la purtătorul de cuvânt al unuia dintre senatorii care au fost aoelați de cei doi.

Donald Trump l-a sunat pe telefonul personal pe senatorul republican Mike Lee pe data de 6 ianuarie, în jurul orei locale 14.00, ora 21.00 – ora României, menționează CNN. La acel moment, clădirea Capitoliului se afla sub asediul susținătorilor lui Donald Trump, iar senatorii fuseseră evacuați din sala de ședință și adăpostiți într-o altă încăpere considerată sigură.

Ce a discutat Donald Trump cu senatorul Tommy Tuberville

De asemenea, senatorul Lee a răspuns și Donald Trump s-a prezentat, dar în scurt timp a devenit clar că președintele îl căuta de fapt pe senatorul Tommy Tuberville și i se dăduse un număr greșit. Ținându-l pe Donald Trump la telefon, senatorul Lee a mers după senatorul Tuberville, spunându-i că îl caută președintele.

Senatorul Tuberville a vorbit cu Donald Trump aproximativ 10 minute, timp în care președintele a încercat să-l convingă să ridice obiecții suplimentare privind votul Colegiului Electoral, în efortul zadarnic de a bloca validarea lui Joe Biden ca președinte al SUA, a declarat susținut o sursă pentru CNN.

Convorbirea, întreruptă de protestatari

Convorbirea celor doi a fost întreruptă în momentul în care senatorii au fost mutați din nou într-o locație sigură, clădirea fiind în continuare sub asediul proptestatarilor pro-Donald Trump.

Al doilea apel pe telefonul senatorului Mike Lee a venit de la Rudy Giuliani, avocatul fostului președinte Donald Trump. Mike Lee nu a răspuns, astfel că a intrat căsuța vocală. De asemenea, cabinetul senatorului Mike Lee a confirmat pentru CNN că și acest apel era tot pentru senatorul Tommy Tuberville și că mesajul era similar cu cel primit de un alt senator republican.

Mesajul lui Rudy Giuliani, făcut public

Transcriptul mesajului audio lăsat de Rudy Giuliani a fost publicat de un site conservator, The Dispatch, scrie CNN:

Senatorul Tuberville? Sau ar trebui să spun Antrenorul Tuberville. Sunt Rudy Giuliani, avocatul președintelui. Vă sun pentru că vreau să discutăm despre cum încearcă ei (democrații – n.r.) să grăbească lucrurile și cum avem nevoie de voi, prietenii noștri republicani, să încetinim lucrurile, pentru a vă putea aduce mai multe informații”, a spus Rudy Giuliani.

Ce urmărea Donald Trump și avocatul său

Știu că ședința se reia diseară la 8.00, dar… singura strategie de urmat este să ridicăm obiecții la (rezultatele din – n.r.) cât mai multe state, astfel încât să prelungim ședința până mâine, ideal până mâine seară”, a mai spus Rudy Giuliani.