Donald Trump, nevinovat. Cum au motivat judecătorii verdictul în cazul atacului de la Capitoliu

Donald Trump, nevinovat. Cum au motivat judecătorii verdictul în cazul atacului de la Capitoliu

Asaltul asupra Capitoliului al susţinătorilor lui Donald Trump a avut loc pe 6 ianuarie 2021. La vremea respectivă, procurorii democraţi din Camera Reprezentanţilor l-au pus sub acuzare pe fostul lider de la Casa Albă.

Documentele juridice precizau că protestatarii au urmărit „să captureze şi să asasineze oficiali aleşi”. Donald Trump era acuzat de „incitare la insurecţie” pentru că a încurajat miile de susţinători adunaţi la Washington la 6 ianuarie să ia cu asalt şi să ocupe Congresul. Violenţele au făcut cinci morţi.

Donald Trump a fost găsit nevinovat în urma violențelor de la Capitoliu

La mai bine de o lună de la acele violențe, Donald Trump a fost găsit nevinovat și achitat de asaltul asupra clădirii Capitoliului.

Conform presei străine, fostul președinte al Statelor Unite ale Americii a scăpat de proces, însă nu dorește să renunțe la demersurile sale împotriva instaurării politicii democrate.

Donald Trump a fost singurul președinte care a fost pus sub acuzare de două ori, dar și achitat din ambele dăți. După decizia judecătorilor, fostul președinte a mărturisit că nu se va opri din a face „America mare din nou”.

Deși acum are cazierul ‘nepătat’, Donald Trump a pierdut mulți susținători. În prezent, el are conturile de socializare blocate și nu se pune problema să mai candideze la alegerile din 2024. Donald Trump împreună cu soția lui, au decis să se mute la rezidența lor din Florida.

‘El a luat-o pe un drum pe care nu ar fi trebuit să meargă, iar noi nu ar fi trebuit să-l urmăm şi nu ar fi trebuit să-l ascultăm. Şi nu trebuie să lăsăm niciodată asta să reînceapă”, a declarat candidata din partea republicanilor, Nikki Haley.

Ce pensie va încasa Donald Trump

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump va avea dreptul la o pensie anuală în valoare de 221.400 de dolari. Mai mult, pe lângă aceasta, el va mai avea și o serie de beneficii substanțiale care valorează cel puțin tot pe atât. Printre beneficii se numără și decontarea călătoriilor, spații de birouri și bani pentru plata angajaților personali, care pot ajunge chiar 1 milion de dolari, scrie CNN.

Cu toate acestea, Donald Trump ar putea pierde aceste drepturi dacă va fi condamnat în procesul de destituire, care a început în urmă cu o săptămână. Asta, deoarece legea din Statele Unite nu acordă pensie președinților al căror mandat se încheie prin demitere.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI