Donald Trump, îngrijorat de demitere: ce le-a cerut republicanilor

Donald Trump trece printr-o perioadă foarte dificilă, iar riscul de a fi suspendat este mai real ca niciodată. Până acum însă, el nu a recunoscut niciodată s-ar putea să fie demis din funcție.

Democrații americani fac eforturi pentru a-l da jos pe Donald Trump din poziția de președinte al Statelor Unite ale Americii. Efortul s-ar putea să fie inutil, din cauza lipsei majorității în Congres. Chiar și așa, întregul set de circumstanțe s-ar putea să-i păteze destul de mult imaginea, în contextul alegerilor prezidențiale de anul viitor.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat luni seară că este clar că va fi suspendat din funcţie de Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate. Din acest motiv, le-a cerut colegilor din Partidul Republican să îl apere mai activ, potrivit Mediafax.

Reacția președintelui a venit la o întrebare din partea jurnaliștilor cu ocazia celei mai recente ședințe cu membrii Administrației. La momentul cu pricina a fost întrebat direct, dacă se gândește că va fi suspendat din funcția de președinte de Camera Reprezentanților. El a spus da, conform Reuters. Răspunsul său a continuat, spunând că altfel ar câștiga alegerile de anul viitor.

Pentru că simte că a pierdut prima parte a bătăliei, Donald Trump le-a cerut membrilor Partidului Republican să se mobilizeze pentru a-l susţine în Congres. Democraţii „nu îl au pe Mitt Romney”, a afirmat Trump, referindu-se atunci la faptul că democraţii sunt uniţi, spre deosebire de republicani. Senatorul republican Mitt Romney l-a criticat pe Donald Trump în contextul anchetei privind Ucraina.

Ca referință, Camera Reprezentanţilor poate decide suspendarea din funcție a unui preşedinte de stat cu majoritate simplă. Partidul Democrat, în contextul în care Trump e republican, are majoritate în Camera Reprezentanţilor. În Senat, ar urma un proces judiciar coordonat de preşedintele Curţii Supreme de Justiţie. Demiterea din funcţie a unui preşedinte nu este deloc simplă. Ea poate fi decisă cu o majoritate de două-treimi. Partidul Republican deţine majoritatea în Senat. În consecință, demiterea lui Donald Trump este improbabilă. Lupta de fapt se duce pentru faptul că parcursul său politic ar putea fi grav afectat, în contextul viitorului scrutin prezidenţial.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI