Donald Trump, în mijlocul unui scandal în SUA. Cum a fost surprins în public

Gafă de proporții la Casa Albă. Preşedintele american Donald Trump stârnește un nou scandal, de această dată de Ziua Eroilor. Ce făcea șeful de stat în timp ce America își plângea 100.000 de morți? Răspunsul, în paragrafele următoare.

Un nou scandal la Washington. Ce făcea Trump de Ziua Eroilor

Donald Trump este protagonistul unui nou scandal în SUA, după ce a fost filmat în timp ce juca golf de Ziua Eroilor. Președintele american a placat într-o călătorie scurtă în nordul statului Virginia, acolo unde nu era nici Pentagonul, nici Cimitirul Arlington (cimitir rezervat eroilor Armatei SUA n.r.), ci unul dintre cluburile sale din suburbiile Washingtonului.

Runda de golf a președintelui Trump a fost pusă de presa americană în contextul celor 100.000 de decese provocate de noul coronavirus în Statele Unite. Ba mai mult, șeful de stat a fost surprins și fără mască, într-un moment în care țara se află sub efectele dezastruase ale pandemiei.

„Câte poveşti despre faptul că am ieşit afară şi poate pentru un pic de exerciţiu am jucat golf în weekend! Ştirile false și total corupte au făcut ca aceasta să pară un păcat mortal – ştiam că asta se va întâmpla“, a scris Donald Trup pe Twitter, menționând că a fost prima dată când a jucat golf în ultimele trei luni.

Cum „hoțul strigă hoții“

În timp ce ordona ca drapelurile naționale să fie arborate în bernă în memoria celor care au murit în urma îmbolnăvirii cu COVID-19, sâmbătă dimineața, președintele american se îndrepta către altfel de steaguri, ca cele arborate pe terenul de golf.

Deși l-a criticat în mai multe ocazii pe Obama pentru că jucase golf în momente „nepotrivite“, Trump făcea același lucru de Ziua Eroilor
Deși l-a criticat în mai multe ocazii pe Obama pentru că jucase golf în momente „nepotrivite“, Trump făcea același lucru de Ziua Eroilor

Culmea este că înainte de a deveni președinte, Donal Trump l-a criticat deseori pe predecesorul său în funcţie, Barack Obama, pentru că jucase golf în momente nu foarte bine alese, ca de exemplu atunci când a izbucnit focarul de Ebola, în 2014.

Trump a jucat golf la unul dintre cluburile sale și nu a respectat distanțarea socială impusă de autorități.