Donald Trump i-a lăsat o scrisoare lui Joe Biden, chiar azi. De ce nu se dezvăluie conținutul ei

Donald Trump i-a lăsat o scrisoare lui Joe Biden, chiar azi. De ce nu se dezvăluie conținutul ei
Ce scrisoare i-a lăsat Donald Trump lui Joe Biden

Astăzi este ziua de inaugurare a noului președinte al Statelor Unite, Joe Biden. Așadar, înainte de a pleca de la Casa Albă, Donald Trump i-a lăsat în Biroul Oval președintelui ales o scrisoare, a declarat pentru AFP, purtătorul de cuvânt Judd Deere.

Donald Trump i-a lăsat o scrisoare lui Joe Biden

În Statele Unite este o tradiție ca scrisoarea să fie lăsată în Biroul Oval pentru noul președinte. Nu se știe încă conținutul celei lăsate de Donald Drump momentan, însă acesta ar putea fi dezvăluit în zilele următoare, dacă Joe Biden va dori să o facă publică în urma incidentului din Capitoliu.

De când Joe Biden a câștigat alegerile în SUA, predecesorul său Donald Trump nu a vrut să accepte faptul că a fost învins. Mai mult de atât, acesta nu l-a felicitat niciodată pe succesorul său.

„Președintele a scris o scrisoare foarte generoasă. Pentru că este privată, nu voi vorbi despre ea până nu vorbesc cu el. Dar a fost generoasă”, le-a spus Joe Biden reporterilor la Casa Albă.

Scrisoarea lăsată în Biroul Oval

Conform tradiției de la Casa Albă, președinții care își încheie mandatul lasă o scrisoare pentru succesorul lor în Biroul Oval.

Scrisoarea lui Barack Obama pentru Donald Trump

”Nu suntem decât ocupanți temporari ai acestui post. Acest lucru ne face gardieni ai instituțiilor și tradițiilor democratice precum statul de drept, separarea puterilor, protecția drepturilor civile pentru care au luptat strămoșii noștri.

Indiferent de forța și tragerea politicii zilnice, depinde de noi să lăsăm acele instrumente ale democrației noastre cel puțin la fel de puternice pe cât le-am găsit” i-a scris Barack Obama lui Donald Trump.

Ce i-a scris Grorge W. Bush lui Barack Obama

În scrisoarea pe care i-a lăsat-o lui Barack Obama, fostul președinte al Statelor Unite George W. Bush l-a avertizat că vor exista ”momente de încercare”, că ”va fi aspru criticat”, că ”prietenii săi vor dezamăgi”. Însă, ”veți avea un Dumnezeu Atotputernic care să vă consoleze, o familie care vă iubește și o țară care atrage pentru dumneavoastră, inclusiv eu”.

Scrisoarea lăsată de George H.W. Bush pentru Bill Clinton

În anul 1993, fostul președinte George H.W. Bush i-a scris președintelui Bill Clinton că ”nu a simțit niciodată singurătatea pe care unii președinți au descris-o”.

”Vor fi vremuri grele, care vor fi îngreunate și mai mult de criticile pe care s-ar putea să nu le considerați corecte.

Nu sunt foarte bun pentru a da sfaturi, dar pur și simplu nu lăsați criticii să vă descurajeze sau să vă împingă de la curs”. a scris el, potrivit scrisorii postate pe pagina de Instagram a lui Hillary Clinton.