Donald Trump a mai primit o veste cruntă. A fost interzis definitiv

Donald Trump a mai primit o veste cruntă. A fost interzis definitiv
Ce platformă l-a mai interzis pe Donald Trump

Platforma video face anunțul neașteptat. Fostul președinte al Statelor Unite Donald Trump primește o nouă lovitură. Predecesorul președintelui Joe Biden are contul suspendat pentru o perioadă nedefinită.

Donald Trump a mai primit o veste cruntă

Fostul lider de la Casa Albă a fost interzis și pe platforma video Youtube pe o perioadă nedeterminată. Contul fostului președinte Donald Trump a fost suspendat, transmite The Guardian. Potrivit reprezentanților platformei, această decizie a venit în contextul îngrijorărilor unor potențiale violențe.

”În contextul îngrijorărilor cu privire la potențialul de violență, canalul lui Donald J Trump va rămâne suspendat. Echipele noastre rămân vigilente și monitorizează îndeaproape orice evoluție nouă”, a spus un purtător de cuvânt al YouTube, potrivit The Guardian.

Donald Trump nu va mai putea posta videoclipuri pe YouTube

Pe 12 ianuarie, după violențele de la Capitoliu, YouTube a anunțat că va suspenda contul fostului președinte al Statelor Unite pentru o perioadă nedefinită. Acum, cazul lui Donald Trump a fost reanalizat, astfel decizia de suspendară rămâne valabilă.

Deși este suspendat, contul lui Donald Trump va rămâne online, însă fostul președinte al SUA nu va putea posta videoclipuri noi. Totodată, comentariile la videoclipurile existente vor rămâne dezactivate, a declarat un purtător de cuvânt YouTube pentru The Guardian.

Donald Trump, blocat pe rețelele de socializare

YouTube nu este singura platformă care i-a măsuri împotriva lui Donald Trump de la începutul lunii ianuarie, în contextul în care mesajele sale ar putea incita pe unii la violență.

Pe 8 ianuarie, Twitter l-a interzis pe Donald Trump permanent de pe platformele sale în toate funcțiile. De asemenea, Contul fostului președinte american rămâne suspendat și pe Facebook sau Instagram, până consiliul de supraveghere al platformei va ajunge la o decizie în acest sens.

Criticii Facebook, printre care și grupul ”Real Facebook Oversight Board”, s-au opus deciziei platformei de a amâna suspendarea lui Trump. Aceștia susțin că acțiunea Facebook împotriva contului a fost prea mică, prea târziu.

”Consiliul de supraveghere nu substituie moderarea reală și responsabilă a conținutului și nici nu este un înlocuitor acceptabil pentru o reglementare cu adevărat independentă, responsabilă democratic.

Dacă nu pot aborda un caz decât după o tentativă de insurecție, ce rost are?
Indiferent dacă Donald Trump este interzis definitiv sau nu, adevărata întrebare trebuie să fie: ce face Facebook pentru a păstra conținuturi urâte și violente de pe platformele lor?”, a spus grupul ”Real Facebook Oversight Board”, într-o declarație.