Ce pensie va lua Donald Trump, de fapt. Ce beneficii mai are ca fost președinte al Americii

Ce pensie va lua Donald Trump, de fapt. Ce beneficii mai are ca fost președinte al Americii
Ce pensie va lua fostul președinte Donald Trump

Miercuri, a fost ceremonia de învestire a președintelui statelor Unite al Americii, Joe Biden. Așadar, predecesorul său Donald Trump a părăsit Casa Albă. Cu toate acestea, fostul lider din Biroul Oval are dreptul la o pensie destul de consistentă.

Ce pensie va lua Donald Trump

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump va avea dreptul la o pensie anuală în valoare de 221.400 de dolari. Mai mult, pe lângă aceasta, el va mai avea și o serie de beneficii substanțiale care valorează cel puțin tot pe atât. Printre beneficii se numără și decontarea călătoriilor, spații de birouri și bani pentru plata angajaților personali, care pot ajunge chiar 1 milion de dolari, informează CNN.

Cu toate acestea, Donald Trump ar putea pierde aceste drepturi dacă va fi condamnat în procesul de destituire, care a început în urmă cu o săptămână. Asta, deoarece legea din Statele Unite nu acordă pensie președinților al căror mandat se încheie prin demitere.

56 de milioane de dolari pentru cei patru președinți ai SUA rămași în viață

Uniunea Națională a Plătitorilor de Taxe din Statele Unite arată că. începând cu anul 2000, cei patru foști președinți ai SUA care încă sunt în viață au primit aproximativ 56 de milioane de dolari în beneficii.

Potrivit lui Demian Brady, directorului fundației menționate mai sus, printre beneficiile cele mai costisitoare se află închirierea de birouri, care nu are o sumă limită. Barack Obama, Bill Clinton sau George W. Bush au primit în 2020 peste 500.000 de dolari fiecare pentru plata chiriilor.

Pe de altă parte, nu este și cazul lui Donald Trump, în care chiriile clădirilor afacerilor sale i-au costat pe plătitorii americani o sumă de peste un milion de dolari de când a preluat mandatul de președinte al Statelor Unite. Acum, predecesorul lui Joe Biden va putea deconta doar chiriile pentru birourile sale private, a mai spus Demian Brady.

Miercuri, 20 ianuarie, Joe Biden a depus jurământul în funcția de președinte al SUA

Pe 20 ianuarie 2020, Joe Biden a început mandatul de președinte al Statelor Unite ale Americii. Cu această ocazie el a susținut și primul discurs în calitate de lider de la Casa Albă.

”Dragi americani, este Ziua Americii, este Ziua Democrației și a Speranței. Timp de secole, America a fost încercată, s-a întâmplat și acum, dar s-a ridicat la nivelul provocării. Astăzi sărbătorim triumful nu doar a unui candidat, ci a democrației. Vocea poporului a fost auzită. Am văzut cât de prețioasă și fragilă în același timp este democrația. Şi acum, democrația a învins”, și-a început discursul Joe Biden.

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI