22 mart. 2024 | 07:53

Domeniul din România în care se oferă salarii de aproape 40.000 de lei pe lună. Posturile au fost scoase la concurs deja

News
Domeniul din România în care se oferă salarii de aproape 40.000 de lei pe lună. Posturile au fost scoase la concurs deja
Salarii românești mult mai mici decât cele europene în 2023

Salariile din România, cel puțin pentru o persoană venită din afară, par a fi mari, dar, totuși, în comparație cu state precum Germania, Franța, etc, sunt mici. Dar, deși inflația este mare, prețurile au crescut, există o instituție care caută să angajeze într-un domeniu important din România, și oferă salarii de aproape 40.000 de lei pe lună. Citește mai departe și află care sunt posturile scoase la concurs deja și cine angajează.

Salarii românești mult mai mici decât cele europene în 2023

Anul 2023 a adus, pe lângă continuarea războiului din Ucraina, noi situații de criză economică ceea ce a dus la o inflație ridicată, cu toate că a încetinit la 7% în luna decembrie a anului trecut. La finalul anului inflația totală a fost 9,7%, de la 12% în 2022.

Cu toate astea, spun specialiștii, relaxarea inflației poate fi atribuită unei „încetiniri semnificative a creșterii creditării private pe fondul unor condiții monetare stricte, precum și scăderii prețurilor la energie și alimente.

În comparație cu statele vest-europene, salariile din România, inclusiv în 2023, au fost la un nivel scăzut, cu toate majorările salarile făcute de guvernanți. Conform Euronews, cele mai mari salarii au fost Elveția, cu 106.839 de euro, Islanda, unde slaariul anual a fost de 81.942 de euro, Luxemburg, cu 79.903 de euro, Norvegia, cu un salariu anual de 74.506 de euro și Belgia, cu salariul de 70.297 de euro.

Vezi și: Salarii de peste 6.000 de euro în Europa, într-un domeniu iubit de români. Care este angajatul ideal

De cealaltă parte, cele mai mici salarii anuale au fost în Bulgaria, cu 12.923 de euro, România, având deja la finalul lui 2022 un salariu anual de 14.500 de euro, Croația, cu 7.842 de euro, Ungaria, având plătit un salariu anual de 18.274 de euro și Polonia, cu 18.114 de euro.

CNAS oferă salarii de aproape 40.000 de lei pe lună

Odată cu venirea la guvernare a lui Marcel Ciucă, aveau să se schimbe mai multe lucruri, pintre acestera și eliminarea facilităților fiscale pentru angajații din IT și construcții, prin obligația de a-și plăti sumele datorate către stat, asta însemnând, în teorie cel puțin, o diminuare a salariilor în zona de IT.

Dar, spre suprinderea multora, lucrurile nu stau chiar așa, astfel că IT-ul este încă domeniul din România în care se oferă salarii de aproape 40.000 de lei pe lună, iar dovada acestui aspect o dau noile anunțuri de angajare ale CNAS, în urma unui concurs:

„Câștigătorii concursului vor fi angajați pe perioadă determinată, respectiv pe durata dezvoltării proiectelor informatice pentru care se selectează acești specialiști, iar nivelul de salarizare va reprezenta de până la cinci ori valoarea câștigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2024 (5×7.567 lei).”

Posturile au fost scoase la concurs deja

În comunicatul publicat ieri pe site-ul CNAS, aflăm și care sunt posturile scoase la concurs, în general fiind din zona de IT, ceea ce însemană că instituția pregătește noi soluții digitale pentru serviciile oferite:

„CNAS scoate la concurs încă trei posturi contractuale de specialiști în tehnologia informației. Instituția caută un expert hardware și virtualizare, un expert baze de date și un expert dezvoltare și operare (DevOps).

(..) Persoanele interesate își pot depune la sediul instituției dosarul de înscriere la concurs până la data de 16 aprilie 2024, orele 17:00, urmând ca proba scrisă a concursului se fie susținută în data de 23 aprilie 2024, începând cu orele 10:00, tot la sediul CNAS.

Candidații declarați admiși la proba scrisă vor susține proba interviu în maxim patru zile lucrătoare de la data susținerii probei scrise.”, se arată în comunicatul CNAS.

Vezi și: Salariile care s-ar putea micşora de la 1 ianuarie 2024. Ar fi o mare lovitură pentru aceşti români

Așadar, dacă ai toate datele și cerințele enunțate în comunicat, poți câștiga lunar un salariu net de până la 40.000 de lei, ca angajat CNAS.

Parteneri
Ce s-a descoperit la autopsia lui Silviu Prigoană. Cauza reală a morții milionarului
Redactia.ro
Unde va fi înmormântat Silviu Prigoană? „La etajul doi mă duc, sub tata! Sunt pregătit să mor.” Declarații halucinante ale omului de afaceri în podcastul lui Bursucu cu câteva zile înainte să moară!
Click.ro
Care a fost cauza morții lui Silviu Prigoană. Ce au descoperit medicii legiști
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Anamaria Prodan i-a cerut iertare lui Reghecampf, după moartea lui Silviu Prigoană: 'Am pus mâna pe telefon şi i-am scris'. Ce răspuns a primit impresara de la fostul soț
Unica.ro
Noi reguli pentru comerțul cu mașini. Cum vor fi afectați românii
EVZ.ro
Ce a comandat Silviu Prigoană de la restaurantul din Bran, cu câteva minute înainte să moară. Afaceristul nu a mai apucat să mănânce
Spynews
Decizie pentru românii cu buletin. NU te mai obligă nimeni să declari din 2025
Capital.ro
Silviu Prigoană, 8 căsnicii, 4 soții, 6 divorțuri. Prima soție l-a lăsat văduv, iar ultima i-a adus liniștea, până când moartea i-a despărțit. Cine sunt femeile care i-au marcat viața
Avantaje
DEZVĂLUIRI din VILA lui Silviu Prigoană. Copiii, PRINȘI în CONFLICT
Mediaflux
Trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană a fost ridicat de la INML Brașov. Ce se va întâmpla înainte de a fi depus la capelă
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine este văduva lui Silviu Prigoană. Mihaela este mai tânără cu 15 ani decât regretatul om de afaceri
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro