14 apr. 2024 | 16:38

Doliul în lumea politică! A murit Doru Viorel Ursu, fost ministru de Interne

Politică
Doliul în lumea politică! A murit Doru Viorel Ursu, fost ministru de Interne
Doliul în lumea politică! A murit Doru Viorel Ursu, fost ministru de Interne

Este doliu în România, după ce s-a mai stins din viață un nume important al lumii politice. Este vorba despre Doru Viorel Ursu, fost ministru de interne, care a plecat dintre noi în mod fulgerător. Familia a fost cea care a făcut anunțul cutremurător.

S-a stins din viață Doru Viorel Ursu

Lumea politică este din nou cutremurată, după ce a mai pierdut o persoană importantă. Astăzi, 14 aprilie, s-a stins din viață Doru Viorel Ursu, fost ministru de Interne, judecător militar şi autor al mai multor cărți.

Anunțul tragic al morții a fost făcut chiar de familia politicianului, care a trimis un comunicat de presă în care a vorbit despre evenimentul trist, dar și realizările acestuia din timpul vieții.

Nu se precizează, însă, cauza exactă a morții, evenimentul fiind unul recent, care a marcat toți cunoscuții. Nu se știe când va avea loc înmormântarea, dar familia va reveni cu detalii pentru cei care vor să aducă un ultim omagiu și să îl conducă pe ultimul drum pe fostul ministru.

„Cu profundă tristeţe anunţăm trecerea la cele veşnice a domnului Doru Viorel Ursu, o figură marcantă a vieţii politice şi juridice româneşti.

Doru Viorel Ursu s-a născut la Drobeta Turnu Severin pe 1 martie 1953. A absolvit Facultatea de Drept din Bucureşti în 1976 şi a activat ulterior ca procuror la Procuratura Sectorului 2.

Cariera sa a cunoscut o ascensiune remarcabilă, fiind numit ministru de Interne în Guvernului Petre Roman în perioada 1990-1991. A jucat un rol esenţial în reformarea sistemului de justiţie din România post-comunistă, a contribuit la consolidarea statului de drept şi la respectarea drepturilor omului.

Doru Viorel Ursu a fost un om de o onestitate impecabilă, un patriot convins și un luptător pentru democrație. Moartea sa reprezintă o pierdere majoră pentru România și pentru toți cei care l-au cunoscut și apreciat. Familia îndurerată va anunța locul de depunere, data înhumării și roagă opinia publică să manifeste discreție cu privire la acest trist eveniment”, se arată în comunicatul familiei.

A avut o carieră remarcabilă

În anul 1980, Doru Viorel Ursu își începea cariera ca judecător la Tribunalul Militar din București, iar în 1989 avansa la funcția de președinte al aceluiași tribunal. O cotitură importantă în cariera sa survenea în mai 1990, atunci când primea pe masa sa dosarul lui Nicu Ceaușescu.

Cu o întorsătură uluitoare, la data de 14 iunie 1990, devenea ministru de Interne în guvernul condus de Petre Roman, rămânând în această funcție până în 16 octombrie 1991. În continuare, a devenit secretar de stat la Ministerul de Externe.

Cu trecerea anilor, în 1992, Ursu pășea pe un nou drum politic, fiind ales deputat în Argeș din partea Partidului Democrat. Cu toate acestea, paralel cu implicarea sa în viața politică, își continua și cariera în avocatură.

În perioada până în 1996, își adăuga titlul de membru al Comisiei de Control a SRI. În 1997, își completa parcursul academic, obținând titlul de doctor în Drept Penal și urca până la gradul de conferențiar universitar.

Acesta a renunțat la cariera sa politică și la cea de profesor universitar pentru a se dedica în întregime avocaturii. Devenea avocat titular al prestigiosului Cabinet de avocatură „Doru Viorel Ursu”, cu sediul în inima Bucureștiului.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
Un bărbat și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate și a calculat câți bani a pierdut. Înainte era un om bogat
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Vanghelie râde de bucătarul Piedone: Peste patru ani o să candideze la Sectorul 2
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
UNGURII vor să schimbe regulile în toată Europa. Se PREGĂTEȘTE deja decizia: Trebuie să încetăm
Capital.ro
Reţetă tradiţională drob de miel fără prapur. Cu ce trebuie uns pentru a nu fi uscat
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Ce e INTERZIS să facă în MARȚEA MARE din Săptămâna Patimilor
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro