Doliu uriaș pentru Florin Piersic, chiar de ziua lui. Pe cine a pierdut actorul

Doliu uriaș pentru Florin Piersic, chiar de ziua lui. Pe cine a pierdut actorul
Florin Piersic la aniversarea de 86 de ani

Ieri, pe 27 ianuarie 2022, românii i-au urat „La mulți ani!” unuia din cei mai iubiți actori români, Florin Piersic. Celebrul actor a ajuns la venerabila vârstă de 86 de ani, dar ziua i-a fost umbrită de decesul unui bun prieten. Epigramistul Eugen Albu a fost înmormântat exact în aceeași zi, iar celebrul actor a revenit de urgență de la Frankfurt pentru a lua parte la funerarii.

Florin Piersic la aniversarea de 86 de ani

Cu certitudine, celebrul actor Florin Piersic este unul din cei mai iubiți și apreciați actori români, din generația sa. Deși ajuns la venerabila vârstă de 86 de ani, actorul nu dă semne că s-ar retrage de pe scenă. Recent, unul din apropiații actorului a vorbit în exclusivitate cu redacția Playtech, declarând că:

”Se va retrage aproape sigur la cabana sa din zona muntoasă a Clujului. Se stabilește acolo cu câteva zile înainte de data de 27 ianuarie și rămâne cam până la finele lunii.

E modul lui probabil de a se apăra de noi, ceilalți. De cei care nu avem întotdeauna răbdarea și tactul necesar de a interacționa cu cei din jur.”, a declarat o sursă bine informată din anturajul său despre agenda sărbătoritului redacției Playtech.

Din păcate, însă, planurile actorului aveau să fie date peste cap după aflarea despre decesul unuia din prietenii săi extrem de apropiați.

Eugen Albu, prietenul actorului, a decedat

Deși se spunea că se va retrage la Cluj, Florin Piersic se afla în Germania, la Frankfurt. Dar sejurul său pe tărâm german avea să fie întrerupt de dispariția epigramistului Eugen Albu.

Conform apropiaților, Florin Piersic și regretatul epigramist erau prieteni de-o viață, iar moartea acestuia l-a marcat pe artist.

Suferința sa este cu atât mai mare, cu cât familia regretatului epigramist a decis să-l înmormânteze exact în ziua în care Florin Piersic a împlinit 86 de ani.

Un alt apropiat al actorului, Ovidiu Purdea Someș, a povestit la Antena 3 despre ziua de ieri.

A vorbit despre cum au decurs lucrurile la înmormântare, dar și despre starea de spirit a celebrului actor, declarând:

„Florin m-a prins de braț și mi-a spus: Nu pot să cred că Eugen nu mai este! Tot ce se va întâmpla pe pământ, oricât va evolua lumea, va crește sau va coborî, lumea fără Eugen Albu, fără prietenul nostru, nu va mai fi la fel. Iartă-ne, Eugen, dragă! Noi suntem mai muritori decât tine!

M-a luat de braț, am coborât împreună scările și mi-a mai zis: Astăzi, ziua mea, i-o dăruiesc lui Eugen Albu. Am să mă retrag undeva în singurătate, am să mă rog pentru el, mă rog pentru voi, mă odihnesc și apoi va veni o altă zi”, a povestit Ovidiu Purdea Someș la Antena 3.

Între Eugen Albu, un epigramist foarte apreciat în Cluj, și Florin Piersic exista o prietenie de o viață, actorul spunând despre acesta:

„Pe Eugen Albu epigramistul, de care mă leagă o veche prietenie… În proză, îl consider un fotograf al sufletului omenesc, precis, sagace, neîndurător. El lasă loc de speranță dictonului Ridendo castigat mores (Prin râs se corectează lucrurile)”, a declarat Florin Piersic potrivit cluj24.ro.

Eugen Albu, este întemeietorul Uniunii Epigramiștilor din România.

Regretatul artist a avut un număr important de lucrări publicate în România, dar și în străinătate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI