Ce a povestit Florin Piersic despre tatăl său. Mihai Gâdea a fost uluit să-l audă pe actor

Ce a povestit Florin Piersic despre tatăl său. Mihai Gâdea a fost uluit să-l audă pe actor
Ce a povestit Florin Piersic despre tatal sau

Pe 27 ianuarie, marele actor Florin Piersic a împlinit venerabila vârstă de 86 de ani și a fost invitatul lui Mihai Gâdea în cadrul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3. Ziua sa de naștere coincide cu Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Cu această ocazie, cel care l-a jucat excepționat pe Mărgelatul a povestit gesturile eroice ale tatălui său, cel care a salvat de la moarte familii de evrei în cea mai neagră perioadă din istoria recentă a umanității.

Tatăl lui Florin Piersic a salvat familii de evrei în perioada Holocaustului

Florin Piersic nu mai are nevoie de niciun fel de introducere, întrucât este cel mai îndrăgit și popular actor al României, cu zeci de milioane de fani în toate colțurile țării. Simpaticul actor a împlinit vârsta de 86 de ani, miercuri, 27 ianuarie, în aceeași zi în care este sărbătorită, la nivel mondial, Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Enciclopedie ambulantă de povești emoționante, marele actor Florin Piersic i-a povestit jurnalistului Mihai Gâdea, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3, despre felul în care tatăl său, medicul veterinar Ștefan Piersic, a salvat câteva familii de evrei de furia naziștilor, în anii 40.

„I-a ascuns în abatorul lui de la Cernăuți. Trebuiau să fie luați, să fie duși la Auschwitz sau Dachau. Tatăl meu i-a luat. Nu era voie atunci. Nici trupele germane, nici poliţia de atunci, nimeni nu putea să intre în abator fără aprobarea tatălui meu pentru că era medicul veterinar al judeţului Cernăuți. I-a ascuns luni de zile şi mama le aducea mâncare. După ce au ieșit au plecat în Israel”, a declarat, emoționat, Florin Piersic, în exclusivitate la Antena 3.

Actorul Florin Piersic a primit medalia onorifică a Israelului şi Ierusalimului

Datorită gestului eroic al tatălui său, Florin Piersic a fost chemat în Israel de către prim-ministrul statului Beniamin Netaniahu, pentru ca marele actor să fie distins cu medalia onorifică a Ierusalimului, în semn de apreciere și mulțumire.

„Ştie şi Bibi Netanyahu care mi-a dat medalia Guvernamentală a Ierusalimului. Nimeni din România nu a aluat o asemenea medalie. Am luat-o pentru că eu am recitat la comemorarea statului Israel un poem scris din unul din oamenii pe care eu îi am în auriculul stâng: Aurel Storin îl chema. Nu mai este. Vorbesc din când în când cu soţia lui, cu Adina.

El a scris pentru prezenta mea acolo acest poem. După care Bibi, (n.r. Benjamin Netanyahu) i-a spus impresarului: pe băiatul ăsta să îl aduci la mine. Aveam 70 şi de ani. Mi-a spus bravo, puștiule! Şi l-am întrebat de ce îmi zice puștiule şi mi-a zis că arăt ca un băiat tânăr.”, a povestit marele actor pentru sursa citată.

Tatăl marelui actor Florin Piersic a ascuns șase familii de evrei într-un abator la Cernăuți, el fiind responsabil de acea unitate. Ajutat de soția sa, medicul Ștefan Piersic și-a riscat viața pentru a face binele suprem.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI