09 mart. 2024 | 09:04

Doliu uriaș în muzica populară din România. A murit o mare cântăreață, avea doar 63 de ani

News
Doliu uriaș în muzica populară din România. A murit o mare cântăreață, avea doar 63 de ani
Doliu uriaș în muzica populară din România. A murit o mare cântăreață, avea doar 63 de ani

Lumea folclorului este în doliu! O îndrăgită cântăreață de muzică populară de la noi din țară a decedat pe 7 martie 2024. Dorina Grad, doamna cântecului popular de pe Valea Someșului, s-a stins din viață la vârsta de 63 de ani.

A decedat Dorina Grad

Interpreta de muzică populară Dorina Grad a decedat joi, 7 martie, la vârsta de 63 de ani. Dorina Grad era originară din orașul Beclean,  județul Bistrița-Năsăud. Încă de mică a să cânte la Ansamblul “Someșana” al Casei Municipale de Cultură din Dej, ca solistă și dansatoare.

Din anul 1990, Dorina Grad a fost solistă profesionistă a Ansamblului “Mureșul” din Târgu Mureș. Cât a trăit, ea a efectuat numeroase turnee în diferite locuri din țară, dar și din străinătate: Ucraina, Turcia, Ungaria, Italia, Franța, etc.

Când va fi înmormântată

Vestea morții sale a fost făcută pe rețelele de socializare de către colegii săi de breaslă. Înmormântarea regretatei soliste de muzică populară va avea loc sâmbătă, ora 14, la Cimitirul din Dealul Florilor-Dej.

Vezi și: Doliu în lumea modei. Una dintre cele mai cunoscute femei din domeniu s-a stins la 102 ani, era considerată o excentrică

„Dorina Grad, interpreta cântecului transilvan cu glas valoros și îndrăgit de publicul larg, dar și de specialiștii din domeniu, a plecat în lumea cea fără de dor. Astăzi, a plecat pe drumul veșniciei, lăsându-ne minunate cântece transilvane și amintirea unei interprete cu glas frumos și valoros. Drum lin spre Lumina Raiului, Dorina!”, a relatat Alexandru Pugna pe pagina lui de Facebook.

Vezi și: Doliu în presă românească. Jurnalistul Daniel Dimache a murit la doar 54 de ani

Detalii cutremurătoare despre moartea lui Mile Povan

Mile Povan, un interpret cunoscut de muzică populară, a încetat din viață la vârsta de 32 de ani. Trupul său neînsuflețit a fost descoperit în apartamentul în care locuia, în Arad. La o zi de la decesul său, tatăl regretatului artist, Viorel Leric, a vorbit despre ce s-a întâmplat, de fapt, cu artistul.

Mile Povan ar fi decedat în urma unui infarct. El se simțise rău în urmă cu câteva zile, așa că a decis să meargă la spital. Însă nu a dorit să rămână internat și a cerut permisiunea cadrelor medicale de a pleca acasă.

„Încă nu ştim exact de ce a murit, dar se pare că a făcut infarct. Nu, nu, nu se ştia cu aşa ceva… El a vrut să plece (n.r.: de la spital), după perfuzii a zis că s-a simţit mai bine şi… nu trebuia să plece…”, a declarat Viorel Leric, tatăl regretatului artist, pentru Antena Stars.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Irinel Columbeanu, de la azil la distracție în club. Cum a fost posibil
EVZ.ro
Părinții victimelor lui Vlad Pascu, revoltați după întrebările pe care le-au primit la proces din partea Ancuței Popoviciu. Ce s-a întâmplat în sala de judecată: ”Nu mai am cuvinte”
Spynews
Rusia retrage trupele. S-a ajuns la un acord. Kremlinul a confirmat
Capital.ro
Un nou val de aer rece cuprinde România. Meteorolog: "Scad temperaturile!"
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
REGULA pentru toți românii care cumpără medicamente. Este OBLIGATORIU
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Rugăciune făcătoare de minuni către Maica Domnului, care se rostește de Izvorul Tămăduirii. Aduce vindecare persoanelor bolnave
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro