02 mart. 2024 | 15:33

Doliu în lumea modei. Una dintre cele mai cunoscute femei din domeniu s-a stins la 102 ani, era considerată o excentrică

Monden
Doliu în lumea modei. Una dintre cele mai cunoscute femei din domeniu s-a stins la 102 ani, era considerată o excentrică
Doliu în lumea modei

Lumea modei este în doliu, după pierderea unui personaj ce a scris istorie în frumoasa industrie. Una dintre cele mai cunoscute femei din domeniu s-a stins la 102 ani. Era considerată o excentrică, se autoproclamase o „starletă geriatrică”.

Lumea modei este în doliu

Privind lumea prin ramele groase ale ochelarilor săi de vedere – un accesoriu ce a devenit emblematic pentru excentrica vedetă, Iris Apfel a trăit o viață fabuloasă.

Auto-proclamată „starletă geriatrică”, Iris Apfel a murit la vârsta de 102 de ani, potrivit unei postări pe pagina ei de Instagram. S-a stins din viață în locuința sa din Palm Beach, Florida, a declarat Stu Loeser, purtătorul de cuvânt al vedetei, pentru The New York Times.

Influentul designer de interior iubea accesoriile voluminoase, jazz-ul, munca și a profitat din plin de toate oportunitățile ce i-au ieșit în cale – de la participări la expoziții de artă prestigioase, la aparițiile pe coperțile revistelor.

„Asta mă hrănește”

A fost subiect de documentar, s-a implicat în crearea unei linii de produse cosmetice, a avut contracte de modeling, există chiar o păpusă Barbie făcută după imaginea ei.

„Mă implic din plin, sunt foarte pasionată de ceea ce fac. Îmi pun inima și sufletul (nr.r – în proiecte) și asta mă hrănește. Mă forțez, muncesc până la epuizare și revin cu forțe noi. Sunt lacomă, din punctul ăsta de vedere”, spunea ea, într-un interviu din 2018 pentru CNN.

Născută Iris Barrel în Queens, New York, în 1921, într-o familie de evrei, a fost singurul copil al părinților săi, Samuel și Sadye Barrel.

Spunea despre ea că era o cumpărătoare cu centură neagră care a făcut prima ei achiziție la vârsta de 11 ani, când mama ei i-a dat 25 de dolari pentru a-și cumpăra o rochie de Paște.

Doliu în lumea modei. Una dintre cele mai cunoscute femei din domeniu s-a stins la 102 ani, era considerată o excentrică

Foto: Profimedia

A lucra cu nouă președinți ai SUA

În 2015, dezvăluia, pentru Vanity Fair, că încă mai avea și mai purta o rochie pe care a îmbrăcat-o la prima întâlnire cu soțul său, regretatul Carl Apfel, cu 68 de ani în urmă.

Cei doi s-au căsătorit în 1948 și în câțiva ani au înființat Old World Weavers. Afacerea le-a permis să-și aprofundeze pasiunea pentru țesături și călătorii. Pe lista clienților lor s-au numărat Estée Lauder, Greta Garbo și nu mai puțin de nouă președinți ai SUA.

„(Stilizarea Casei Albe) a fost de fapt o muncă relativ ușoară, pentru că totul trebuia să fie cât mai aproape de ceea ce era înainte, nu erau multe schimbări de făcut”, a spus Apfel pentru The Guardian în 2015.

Totul s-a schimbat odată cu apariția lui Jackie Kennedy.

„Ea a angajat un designer parizian foarte faimos pentru a se ocupa de amenajare și a face din ea o adevărată oază franțuzească… După aceea a trebuit să aruncăm totul și să începem din nou”, a spus Apfel.

Parteneri
Ce a scris Florin Piersic junior în timp ce tatăl său este în spital. Mesajul său a stârnit un val de reacții
Redactia.ro
Regula care se va aplica în toate hotelurile. Schimbarea va afecta unitățile de cazare din România
Click.ro
VIDEO Ce se întâmplă când cazi într-o gaură neagră? Simulare realizată de un supercomputer NASA
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Laurette a ajuns de nerecunoscut! Cum arată la 40 de ani și ce s-a apucat să facă pentru bani
Unica.ro
Secretul salarial, eliminat prin lege. Sumele acordate angajaților, făcute publice de companii
EVZ.ro
Florin Piersic, transferat chiar în aceste momente la Spitalul Foișor din Capitală, pentru o nouă operație! Imagini exclusive / PAPARAZZI
Spynews
Anunț teribil despre Florin Piersic. De ce se tem medicii: Nu este...
Capital.ro
Tiramisu delicios cu felii de cozonac. Așa poți salva dulcele tradițional rămas de la masa de Paște
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
STAREA lui Florin PIERSIC, tot mai GRAVĂ! DECIZIA RADICALĂ a medicilor
Mediaflux
El e Bogdan, tânărul veterinar care a fost găsit mort în propria mașină, pe o stradă din Pitești! S-a stins din viață din cauza depresiei / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Cătălin Țociu și Iulia Creangă au fost eliminați. Ce reacții au avut Chef Orlando și Chef Sautner
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro