Doliu la clubul lui Ianis Hagi. Un antrenor legendar al lui Rangers a murit, ce tragedie

Doliu la clubul lui Ianis Hagi. Un antrenor legendar al lui Rangers a murit, ce tragedie
Doliu la clubul lui Ianis Hagi

Este doliu la clubul lui Ianis Hagi, Glasgow Rangers. Un antrenor legendar a murit. Despre ce antrenor este vorba și ce mesaj au transmis și reprezentanții echipei Manchester United.

Doliu la clubul lui Ianis Hagi

Este doliu la clubul lui Ianis Hagi. Antrenorul Walter Smith a murit. Asociația de fotbal scoțian l-a descris pe Smith ca fiind ”unul dintre cei mai de succes manager în istoria fotbalului scoțian”, iar premierul Nicola Sturgeon l-a denunumit ”o adevărată minune a fotbalului”, potrivit CNN.

Smith a condus Everton pentru patru ani, până în anul 2002, după care a condus naționala Scoției vreme de doi ani. El a fost și asistentul lui Alex Ferguson la Manchester United pentru câteva luni.

Reprezentanții echipei Manchester United și-au exprimat condoleanțele: ”Toată lumea de la ManUtd este întristată de vestea decesului lui Walter Smith. Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă spre prietenii și familia sa în acest moment greu”.

Walter Smith rămâne însă o legendă. Clubul lui a câștigat 10 titluri și 21 de trofee. Smith a venit la conducerea echipei în anul 1991 și a dus clubul pe culmile gloriei. Fostul antrenor avea vârsta de 73 de ani.

Mesajul președintelui clubului

Președintele clubului, Douglas Park, a comentat:

„Nu am avut timp să vorbim despre asta. Este aproape imposibil de sintetizat ce a însemnat Walter pentru fiecare dintre noi la Rangers. Caracterul și conducerea sa au fost de neegalat și vor rămâne mult timp în memoria tuturor celor cu care a lucrat în timpul celor două mandate de manager al primei echipe”.

„Am vorbit cu Walter încă de la sfârșitul săptămânii trecute. Chiar și atunci când s-a luptat cu boala, a fost în continuare capabil să ofere sfaturi și sprijin. Pentru asta, îi sunt personal recunoscător. Știu că a continuat, de asemenea, să mențină dialogul cu membrii de rang înalt ai staff-ului, inclusiv cu managerul nostru, Steven Gerrard.

Walter ne va lipsi foarte mult tuturor celor de la Rangers. Pentru suporterii lui Rangers, el a fost mult mai mult decât un simplu manager de fotbal. Walter a fost prietenul multora, un lider, un ambasador și, mai presus de toate, o legendă”, a mai spus Douglas Park.

Ca fotbalist, Walter Smith a jucat peste 200 de meciuri pentru Dundee United, acolo unde și-a început cariera de antrenor sub comanda lui Jim McLean la vârsta de 29 de ani, atuni când o accidentare la bazin l-a forțat să se retragă mai devreme. În martie, Walter Smith se recupera în spital în urma unei operații.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI