Doliu în politica românească. A murit primarul aflat în funcție din 1989

Doliu în politica românească. A murit primarul aflat în funcție din 1989
Mircea Pop a fost primarul Cuzaplacului inca din 23 decembrie 1989

Este doliu în politica românească după ce un cunoscut politician a decedat. A murit Mircea Pop, primarul aflat în funcție încă din anul 1989. Este cel mai longeviv primar pe care l-a avut Sălajul. Toate amănuntele, în rândurile de mai jos ale articolului.

Doliu în politică. A murit Mircea Pop, primarul comunei Cuzăplac din Sălaj

Primarul comunei Cuzăplac, Mircea Pop, aflat în funcţie încă din luna decembrie a anului 1989 a murit joi, la vârsta de 55 de ani. Mircea Pop este cel mai longeviv primar din județul Sălaj.

Mircea Pop a fost o lungă perioadă de timp membru al Partidului Social Democrat, însă înainte de alegerile locale din anul 2020 acesta a părăsit partidul pentru a candida din partea PNL.

Mesajul Partidului Social Democrat

„Trecerea în lumea Veșniciei a celui care a fost Mircea Pop, primarul comunei Cuzăplac, ne-a umplut sufletul de tristețe și de regret. Timp de 30 de ani am împărtășit și promovat împreună valorile social-democrate, Mircea Pop fiind, ani în șir, liderul Ligii Aleșilor Locali Social Democrați; un primar destoinic, care a unit și dezvoltat comunitatea locală, un coleg distins și un om apreciat de toți cei care l-au cunoscut.

A pus suflet în ceea ce a făcut și, din păcate, viața lui pământească s-a încheiat prea devreme. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis, într-un mesaj pe contul de Facebook, organizaţia judeţeană Sălaj a PSD.

Și PNL a transmis un mesaj despre moartea lui Mircea Pop

De asemenea, în urmă cu aproximativ trei ani, Mircea Pop a fost recompensat de prefectul de la vremea respectivă, Florin Florian, cu o plachetă, la împlinirea a 30 de ani în fruntea administraţiei din comuna Cuzăplac.

„Am primit cu profundă durere vestea trecerii în eternitate a colegului nostru, Pop Mircea, primarul comunei Cuzăplac. Vreme de mai bine de trei decenii, domnia sa a slujit neobosit interesele comunității sale, fiind primarul cu cea mai îndelungată activitate din județul Sălaj. Sincere condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace!”, au transmis colegii de partid, pe contul de Facebook al PNL Sălaj.

Mircea Pop a avut 9 mandate în fruntea comunei Cuzăplac

Mircea Pop a fost primarul comunei Cuzăplac din data de 23 decembrie 1989 și a reușit să se mențină în fruntea comunității timp de nouă mandate.

Pe de altă parte, cel mai longeviv primar din România, la ultimele alegeri locale, în anul 2020, a refuzat să mai candideze pentru un nou mandat. Este vorba despre social-democratul Mircea Ismail, primarul comunei dâmboviţene Doiceşti, care s-a aflat neîntrerupt în fruntea comunităţii încă din anul 1982.