Doliu în muzica românească. A murit un cunoscut cântăreț de folk din țara noastră

Doliu în muzica românească. A murit un cunoscut cântăreț de folk din țara noastră
Doliu în muzica românească. A murit un cântăreț celebru de folk

Fanii genului folk au mai pierdut un star important. Ziua de vineri a adus o veste amară în muzica românească. Unul din cei mai iubiți și cunoscuți cântăreți de muzică folk de la noi s-a stins din viață. Cei care i-au ascultat refrenele celebre până acum au rămas șocați în urma anunțului trist. Bărbatul avea 65 de ani. Despre cine este vorba și ce detalii se cunosc până acum despre decesul său?

Doliu în muzica românească: a murit un solist de muzică folk

Ziua de vineri a adus o veste amară în muzica românească. Raul Cârstea s-a stins din viață la 65 de ani. Acesta era unul din cei mai cunoscuți cântăreți de muzică folk de la noi.

Tragica veste a fost primită cu multă tristețe de un fost coleg de scenă al artistului. Vasile Șeicaru a împărțit anunțul cu internauții. Acesta a subliniat că a fost prieten bun cu Raul Cârstea și că a găsit mai rar în viața aceasta un astfel de suflet deosebit ca al lui.

„Ne-a părăsit RAUL CÂRSTEA, artist folk foarte talentat! Am fost prieteni buni! Mai rar așa un suflet deosebit! Dumnezeu să te odihnească în pacea lui, Raul!” a scris pe Facebook fostul său coleg de scenă Vasile Șeicaru.

„Mă lovesc veștile despre prieteni care pleacă la stele”

De asemenea, o altă cântăreață a scris un mesaj pe rețelele de socializare la scurt timp după ce a luat la cunoștință evenimentul tragic.

Zoia Alecu a mărturisit fanilor din mediul online că o lovesc veștile în care prietenii și colegii de breaslă părăsesc această lume. Se pare că artistul a avut probleme de sănătate, iar starea i s-a înrăutățit de curând.

„Mă lovesc veștile despre prieteni care pleacă la stele. Elegantul meu prieten, un artist de o sensibilitate rară, un om extrem de atent, un aristocrat, Raul Cârstea, a plecat în Țara de Sus.

M-am rugat mult pentru sufletul lui zilele astea de când am aflat că starea lui de sănătate se înrăutățise. Of, Doamne! Dumnezeu să te aibă în mare grija Sa, prieten drag!”, a transmis pe Facebook cântăreața Zoia Alecu.

Raul Cârstea a debutat la Cenaclu Flacăra în anul 1982, iar de-a lungul carierei a lansat albume emblematice precum: ”Delta lunară”, ”Ca un fum de țigară, sufletul”, „Zădărnicie”, ”Singurătate” și ”A ține în mine” alături de Tatiana Stepa.

Tot artistul a cântat o perioadă lungă alături de Constantin Neculae în duetul Andante. El a fost un și un chitarist și compozitor de excepție.