Doliu în media. Un mogul TV a murit. Averea colosala

Doliu în media. Un mogul TV a murit. Averea colosala
Doliu în media. Un mogul TV a murit. Averea colosala

Un cutremur în media a avut loc după ce un mogul media a murit. Acesta a lăsat în urmă o avere colosală de 3 miliarde de dolari.

Un mogul media a murit. Ce avere colosală avea

Summer Redstone s-a lăudat de multe ori că va trăi pentru totdeauna. Conform unui comunicat al companiei sale, Național Amusements, Redstone a murit marți, la vârsta de 97 de ani.

Prin intermediul companiei sale, National Amusements, Redstone a controlat aproximativ 80 la sută din acțiunile cu drept de vot ale Viacom și CBS.

Mogulul a fost un strălucitor vizionar, operator și dealer

„Sumner Redstone a fost un strălucitor vizionar, operator și dealer, care a transformat de unul singur o companie de familie într-un gigant media global. A fost o forță a naturii și un competitor înverșunat, care lasă în urmă o moștenire uriașă atât în ​​afaceri, cât și în filantropie”, a declarat CEO-ul ViacomCBS, Bob Bakish.

Redstone, o forță a naturii și un competitor înverșunat

În ultimii ani, starea de sănătate a mogulului a fost în centrul mai multor speculații. Din primăvara anului 2018, CBS și Viacom erau în discuții de fuziune.

Cu ajutorul unui iPad, miliardarul își înregistrase vocea pentru că nu putea să vorbească prea mult. El rostea ”da”, ”nu” și ”f*ck you” pentru a interveni în negocieri, conform raportărilor făcute de către The Wall Street Journal.

„Răbarea este o valoare pe care nu o respect”, a spus Redstoone într-un interviu din 2012 acordat CNBC. „Dacă ai răbdare, nu ajungi nicăieri. Trebuie să fi nerăbdător ca să ai succes.”

Sintagma ”Conținutul este rege”

S-a născut la Boston pe 27 mai 1923, Sumner Murray Rothstein fiind fiul unui operator de cluburi de noapte, care și-a schimbat ulterior numele de familie german.

A absolvit la Harvard și a lucrat în timpul celui de-al doilea război mondial în serviciile de informații ale Armatei, ajutând la spargerea codurilor japoneze. Apoi a absolvit Facultatea de Drept la Harvard și a lucrat pentru guvernul federal.

Miliardar din media
Doliu în media. Un mogul TV a murit. Averea colosala

Sumner în afaceri

Tatăl său a cumpărat terenuri și a construit numeroase cinematografe drive-in, între timp. Sumner s-a alăturat în 1954 afacerii, devenind CEO al acesteia 13 ani mai târziu.

Importanța conținutului a fost recunoscută de către Redstone, chiar el susținând că a inventat sintagma ”conținutul este rege” pe care o atribuia adesea lui Bill Gates.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI