Cortina s-a tras pentru ultima oară pentru unul din actorii care s-au mândrit cu o carieră impresionantă. Mesajele de adio rămase în urma artistului sunt extrem de emoționante.
Teatrul românesc plânge dispariția lui Vladimir Jurascu de pe acest pământ. Actorul a activat în cadrul Teatrului Național din Timișoara, considerat fiind drept unul din actorii cu cea mai lungă carieră – 70 de ani. Acesta a murit la vârsta de 93 de ani. Vladimir Jurasco și-a pus amprenta în multe din piesele românești, interpretând de-a lungul vieții roluri impresionante. Cu toate că talentul său l-ar fi putut duce oriunde, actorul a rămas acasă, la Teatrul Național.
Din cele 350 de roluri pe care le-a avut se numără și: Regele Lear, Sile în „Mobilă şi durere” de Teodor Mazilu, Despot în „Despot vodă” după Vasile Alecsandri, Hallmar în „Raţa sălbatică” de Ibsen, celebrul Bască din „Studiu osteologic…” de D.R. Popescu, Agamiță Dandanache în „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale. Colegii au ținut să-i ofere un ultim mesaj de adio în care subliniază regretul pentru pierderea suferită de familia artistului, dar și de aceia care i-au fost alături. Cei 70 de ani dăruiți scenei vor rămâne veșnic drept exemplu pentru generațiile de artiști care urmează să se nască.
„În anul 2015, senatul UNITER a recunoscut locul pe care pe Vladimir Jurăscu îl ocupă în istoria teatrului românesc, conferindu-i premiul pentru întreaga activitate. Teatrul Național a fost – și va rămâne mereu – casa de suflet a actorului Vladimir Jurăscu, iar pașii săi vor fi pentru totdeauna întipăriți în scândura acestei scene. În numele tuturor celor din fața și din spatele scenei, ca și în numele publicului care l-a iubit și l-a aplaudat mai bine de jumătate de secol, Teatrul Național face o reverență. Vladimir Jurăscu, nu te vom uita niciodată”
Colegii de la Teatrul Național Timișoara