Doliu în lumea teatrului românesc! Din păcate, actorul a murit după o grea suferință

Doliu în lumea teatrului românesc! Din păcate, actorul a murit după o grea suferință
Doliu în lumea filmului românesc! Actorul din “Toate pânzele sus” a murit

România a rămas fără un actor desăvârșit. Familia Teatrului Nottara a mai pierdut un coleg, care a pierit la 79 de ani după o lungă suferință. Colegii săi de scenă au confirmat informația.

Doliu în lumea teatrului românesc. Actorul a murit după o grea suferință

Spunea despre sine că este un mare cinefil şi a avut plăcerea să lucreze şi pe platoul de filmare. A colaborat cu numeroşi regizori pentru roluri în producţii cinematografice, una dintre cele mai cunoscute fiind seria ,Pistruiatul”, regia: Francisc Munteanu. Astăzi, s-a stins după o luptă crâncenă. Viorel Comănici a murit pe 5 iunie, la vârsta de 79 de ani, după o luptă crâncenă.

„Familia Teatrului Nottara a pierdut un coleg mult prețuit. Actorul Viorel Comănici a trecut la cele veșnice pe 5 iunie după o lungă suferință. Dumnezeu să îl odihnească!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Teatrului Nottara.

Viorel Comănici a absolvit, în 1965, Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale din Bucureşti, unde a studiat arta actorului sub îndrumarea profesorilor Mony Ghelerter şi Zoe Anghel. Printre colegii săi se numărau Emil Hossu, Alexandru Repan, Ruxandra Sireteanu, Ştefan Sileanu, Olga Bucătaru. La absolvire a jucat rolul principal în Mitică Popescu de Camil Petrescu, în regia lui George Dem Loghin şi avându-l ca asistent de regie pe Dem Rădulescu.

În viziunea artistică a unor regizori străluciţi, Viorel Comănici a jucat în spectacole precum: Hamlet, de William Shakespeare, regia: Dinu Cernescu (1974), Lady X, de Eugen Mirea, regia: George Rafael (1974), Şoc la mezanin, de I.D. Şerban, regia: Avram Mircea (1974), Întoarcerea la Micene, de Tossizza Averoff, regia: Dan Nasta (1975).

  • În 1974 a revenit în Bucureşti şi a devenit membru al trupei artistice a Teatrului Nottara, pe scena căruia a jucat până în prezent, unde a a reîntâlnit o parte dintre colegii din studenţie.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI