Doliu în lumea fotbalului românesc! A murit campionul care a scris istoria Rapidului

Doliu în lumea fotbalului românesc! A murit campionul care a scris istoria Rapidului

Fluier final pentru unul dintre jucătorii de legendă ai Rapidului. O mare glorie rapidistă a anilor 60 a încetat din viață la vârsta de 75 de ani.

Doliu în lumea fotbalului românesc! A murit campionul care a scris istoria Rapidului

A scris istorie pentru Rapid în anii 60, de astăzi rămâne o amintire pentru suflarea alb-vișinie. Constantin Jamaischi a murit la vârsta de 75 de ani, dar nu înainte de a-și pune amprenta asupra clubului pe care l-a slujit cu mult devotament în sezoanele petrecute la gruparea de sub Podul Grant. De numele lui Constantin Jamaischi se leagă una dintre marile performanțe ale vremii pentru legendara echipă feroviară. Regretatul fotbalist era om de bază în echipa care a cucerit primul titlu de campioană națională din istoria zbuciumată a Rapidului. Se întâmpla în anul de vis 1967, care a adus multă satisfacție fanilor giuleșteni.

Anul în care titlul poposea pentru prima oară în Giulești, pe când echipa era condusă de un alt nume mare, Valentin Stănescu. „Am dat un gol de senzaţie cu Steaua în campionat, un şut de pe la 25 de metri. După ultimul meci de la Ploieşti, cu Petrolul, fanii s-au întors pe jos în Bucureşti, iar echipa a mers la o petrecere nemaipomenită la hotelul Nord, cu Ioana Radu la pupitru! Mare suporteră rapidistă!“, îşi amintea Constantin Jamaischi într-un interviu în GSP.

Jamaischi va fi unul dintre cei care va da numele lojelor noului stadion din Giulești

Vestea încetării din viață a lui Constantin Jamaischi a picat ca un trăsnet peste suflarea rapidistă.

”DOLIU ÎN LUMEA RAPIDISTĂ

Constantin Jamaischi, unul din marii jucători ai Rapidului anilor 60, campion în 1967, s-a alăturat „Galeriei din Ceruri” la vârsta de 75 de ani.

Condoleanțe familiei și prietenilor! ?”, a anunțat FC Rapid 1923 pe pagina sa de Facebook.

Constantin Jamaischi s-a născut la data de 10 februarie 1945, la Topoloveni, în județul Argeș și a ajuns la Fălticeni împreună cu familia, ca refugiați în urma celui de-al Doilea Război Mondial. La 15 ani debuta în Divizia B, la Foresta Fălticeni, iar în 1961 și-a făcut debutul în prima ligă, pentru Dinamo Bacău. Avea doar 16 ani și i se deschidea drumul spre marea performanță. Și a urmat perioada de vis de la Rapid, încununată cu titlul de campion național, în 1967. Scria alături de ceilalți colegi istoria unei echipe de legendă, cum e Rapidul.

*A jucat la Foresta Fălticeni (‘60-’61), Dinamo Bacău (‘61-’62), Viitorul București (‘62), Rapid (‘63-’70), FC Brașov (‘70-’71), Sportul Studențesc (‘71-’75);
*Palmares: campion european U17 (‘62), campion național cu Rapid (‘67), 2 Cupe Balcanice (‘65, ‘66), campion european feroviar (‘68);
*A antrenat pe Foresta, Constructorul Iași, FC Botoșani;
*Jucători lansați: Vasile Maftei, Ciprian Tănasă, Cristian Șchiopu.

La începutul lunii mai, Rapid anunța că Jamaischi va fi unul dintre cei care va da numele lojelor noului stadion din Giulești.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI