Doliu în lumea filmului. A murit actorul român atât de cunoscut. Mesajul lui Marian Râlea

Doliu în lumea filmului. A murit actorul român atât de cunoscut. Mesajul lui Marian Râlea
Doliu in lumea filmului. Marian Ralea, mesaj cutremurator

Este doliu în lumea filmului după ce a murit un actor român foarte cunoscut. Mesajul lui Marian Râlea și despre cine este vorba, vedeți în articolul de mai jos.

Doliu în lumea artistică. Un actor celebru a plecat dintre noi. Colegii i-au transmis mesaje cutremurătoare

Este doliu în lumea filmului după ce un actor cunoscut a decedat. Marian Râlea a lansat un mesaj cutremurător cu această ocazie. Florin Anton, renumit pentru rolurile din ”Pădureanca” și ”Faleze de nisip”, a decedat la vârsta de 64 de ani. Florin Anton a fost condus pe ultimul drum astăzi, 30 decembrie. Slujba de înmormântare a actorului a avut loc la ora 14.00, la Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiștilor.

Actorul Florin Anton a fost unul dintre cei mai apreciați artiști de pe scena românească și a interpretat de-a lungul carierei sale multe roluri. Vestea decesului său a căzut ca un trăsnet în rândul familiei, precum și apropiaților săi.

Marian Râlea, mesaj cutremurător cu ocazia moții actorului Florin Anton

Printre cei care l-au cunoscut pe actor și și-au exprimat regretul la aflarea anunțului trist se numără și actorul Marian Râlea. Acesta a transmis un mesaj cutremurător pe pagina sa personală de Facebook.

Actorii când coboară de pe scenă nu mai știu cum să își țină mâinile, pe unde să pășească, să nu încurce lumea. Devin vulnerabili și nu știu să lupte cu virușii omenești care îi pot răpune! Drum bun, dragul meu coleg și prieten, Florin Anton! Rămâi mereu în sufletul meu”, a scris Marian Râlea pe Facebook.

Doina Chiriac, eleva lui Florin Anton

De asemenea, Doina Chiriac a fost eleva lui Florin Anton și a scris câteva cuvinte răvășitoare despre cel care a învățat-o meserie. ”Anton reușea să facă să nu îl mai simt acolo, aproape, în spatele meu. Se depersonaliza, se dezintegra, dispărea. Paralizam temporar. Ne ridicam fără consistență deasupra materiei. gravitația era numai un concept de care avem voie să râdem.

Singurul lucru concret era mereu o boabă lichidă. Lacrima unei apuse suferințe înmărmurite îmi cădea dintre gene și se spărgea în mii de steluțe pe lemnul viu al bastonului de Maestru, sceptrul magic al unui artist alchimist, bățul ăla luat de pe masa de recuzită din culisele teatrului, care, odată intrat în scenă în mâna actorului credincios, avea puterea să schimbe istoria, să vindece, să absolve. A plecat ieri. Teatru în teatru în teatru. Iluzie. Copiii lui, Hänsel și Gretel, au crescut acolo, în teatru. Acolo au învățat mai întâi paradoxul vieții artistului: umilința și înălțarea într-o aceeași clipă a unui timp temporar suspendat. Ioana și Vladimir sunt copii de Maestru. Acum opresc timpul să vindece lumi. Actriță, regizor. Lacrimile se sparg în mii de steluțe pe sceptrul care nu e altceva decât recuzită de scenă. Dar în mâinile credinciosului, are putere să vindece lumi. Asta nu-i o iluzie. Dumnezeu să ierte și să primească în brațe”, a scris Doina Chiriac.

Cine este Florin Anton

Florin Anton a făcut parte din echipa Teatrului de Comedie încă din anul 1982, ocazie cu care l-a interpretat pe Hieron al II-lea în Arma secreta a lui Arhimede de Dumitru Solomon, în regia lui Alexandru Colpacci (1982).

Florinj Anton, absolvent al secției de Actorie, la clasa Sandei Manu, Beate Fredanov și Ion Caramitru, a realizat roluri memorabile pe scena Teatrului de Comedie, cum ar fi Demetrius din Visul unei nopți de vară, regia Alexandru Darie (1990), Kreplin din Fuga, regia Cătălina Buzoianu (1995), Alcandre din Iluzica Comică, regia Alexandru Darie (1999), dar și în cinematografie: Pădureanca, regia Nicolae Mărgineanu (1986), Miracolul, regia Tudor Mărăscu (1987), Profetul, aurul şi ardelenii, regia Dan Piţa, Faleze de nisip, în regia lui Dan Piţa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI