Doliu în Familia Regală a României. Anunțul trist a fost făcut în această dimineață

Doliu în Familia Regală a României. Anunțul trist a fost făcut în această dimineață
Casa Regală a României, cu un arbore genealogic impresionant

Casa Regală a României este una vastă și plină de nume de prinți, prințese și alte titluri nobiliare. Printre aceste fețe importante se număra și Prințesa Ileana a României. Aceasta fusese a cincea fiică a Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria a României. La rândul său, Prințesa Ileana a avut șase copii, doi băieți și patru fete. Printre aceștia Maria Magdalena, viitoare archiducesă de Austria.

Casa Regală a României, cu un n arbore genealogic lung

In toți anii în Casa Regală a condus destinele României, de la instaurarea Regelui Ferdinand I, a avut parte de o famiie numeroasă, cu ramificații intinse în toată Europa. Prinți, prințese, archiducese și archiduci, toți sunt menționați în taote marile țări cu istirie monarhistă. Majoritatea erau înrudiți cu marile Case Regale europene și țariste, din vechea Rusie.

Printre cei șase copii ai Regelui Ferdinand I și Reginei Maria a României, s-a aflat Prințesa Ileana a României. Așa cum era protocolul înaltelor curți, la vârsta de 22 de ani, Prințesa Ileana se căsătorește Archiducele Anton de Austria, Prinț al Toscanei.

În urma mariajului vin pe lume șase copii, doi băieți și patru fete, care erau considerați a fi succesori la tronul României, după celelalte capete ale Familiei Regale.

Printre ceile patru fete, pe 2 octombrie 1939, la vârsta de 30 de ani, Prințesa Ileana de România o aducea pe lume pe viitoarea Archiducesă Maria Magdalena de Austria.

a fost anunțat astăzi decesul Archiducesei Maria Magdalena de Austria, la 82 de ani

Archiducesa Maria Magdalena se căsătorește la 20 de ani, în 1959, cu Hans Ulrich, Baron de Holzhausen, și au avut o căsnicie de 62 de ani, în urma cărora au venit pe lume trei copii.

Mare parte din viață, Maria Magdalena și-a petrecut-o în Statele Unite ale Americii, ca ulterior, după căsătoria cu baronul Hans Ulrich, să se mute definitv în Austria, unde a trăit până astăzi.

Din păcate astăzi, Casa Regală a României a emis un comunicat prin care este anunțat decesul Archiducesei Maria Magdalena de Austria, la vârsta de 82 de ani.

„Familia Regală a aflat cu mare tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Alteței Sale Imperiale și Regale Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei. Fiică a Principesei Ileana a României și a Arhiducelui Anton al Austriei, Maria Magdalena s-a născut la 2 octombrie 1939, la Castelul Sonnberg din Austria. Alături de frații ei Ștefan și Dominic, și de surorile ei Maria Ileana, Alexandra și Elisabeta, a copilărit în țară, la Bran și la București.

Regele Mihai a decorat pe Arhiducesa Maria Magdalena cu Crucea Casei Regale a României, la 10 Mai 2016. Decesul Arhiducesei Maria Magdalena este o grea pierdere pentru Majestatea Sa și pentru întreaga Familie. Astăzi, Custodele Coroanei și Principele Radu au transmis condoleanțe Baronului Johannes von Holzhausen, fiul cel mare al arhiducesei, și întregii familii von Holzhausen. Dumnezeul să o odihnească în pace!”, se spune în comunicatul emis de Casa Regală pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI