Doi medici de la Spitalul Gerota, în stare critică din cauza COVID-19. Ce au anunțat Arafat și Tătaru

Doi medici de la Spitalul Gerota, în stare critică din cauza COVID-19. Ce au anunțat Arafat și Tătaru

Doi medici, în vârstă de 40 de ani, de la Spitalul MAI ”Dimitrie Gerota”, sunt în stare critică din cauza COVID-19. Pronosticul doctorilor este rezervat.

Doi medici de la Spitalul Gerota, în stare critică din cauza COVID-19. Anunț Arafat și Tătaru

Vineri seară, secretarul de stat Raed Arafat spunea că șefa secției Terapie Intensivă a Spitalului ”Dimitrie Gerota” din Capitală este în stare critică. Precizarea a fost făcută de medic, care a dezmințit informația făcută publică de Digi 24, postul de televiziune anunțând că aceasta a încetat din viață, citând surse medicale.

Femeia a fost internată la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București, după ce a fost infectată de un fost polițist, care a ascuns faptul că a plecat în Israel.

„Este în stare critică, dar este în viață. Acum am primit cert confirmare”, a spus Raed Arafat, vineri, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Sunt ventilate mecanic. Medicii sunt rezervați

Sâmbătă dimineață, noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, la Antena 3, că un alt doctor se află în stare critică din cauza virusului COVID-19.

Doi medici de la Spitalul Gerota, în stare critică din cauza COVID-19. Ce au anunțat Arafat și Tătaru
Doi medici, în stare critică din cauza noului coronavirus

„Sunt în stare critică (cele două doctoriţe de la Spitalul Gerota – n.r.), sunt ventilate mecanic, prognosticul medicilor este rezervat, dar ei fac toate eforturile necesare”, a spus oficialul.

Cadrele medicale au doar 40 de ani și nu au probleme medicale. Ele au fost duse la Insitutul C.C. Iliescu, unde au fost intubate. De altfel, jumătate dn personalul medical a fost depistat cu noul coronvirus, zeci de cazuri fiind confirmate într-o zi.

Cazul polițistului care a mințit medicii

Polițistul care a mințit că a fost în Israel și din pricina căruia alte persoane au fost contaminate cu COVID-19 are dosar penal. Cu câteva zile înainte de această decizie, Ministerul de Interne anunțase că între cele 19 dosare penale pe seama atitudinii față de carantină se află și cazul polițistului de la Spitalul MAI, însă nu precizaseră că era vorba despre pacientul cu nr. 17.

Despre bărbatul în vârstă de 60 de ani se știe că este un fost adjunct al Poliției Capitalei. El a fost în Israel într-o excursie de 10 zile și s-a întors pe 26 februarie. S-a simțit rău și s-a internat la spitalul cu regim special pentru polițiști, ”Dimitrie Gerota”. Când a fost întrebat de doctori dacă a călătorit în străinătate, a negat. Medicii i-au trimis analizele la Spitalul ”Matei Balș” și, pe 9 martie, a fost diagnosticat cu coronavirus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI