Un medic de la Matei Balș atenționează populația: Măsurile restrictive sunt singurele care pot schimba situația!

Un medic de la Matei Balș atenționează populația: Măsurile restrictive sunt singurele care pot schimba situația!
Oamenii legii au încercat să îi convingă pe cetățeni să meargă acasă

Medicul Adrian Marinescu, specialist boli infecțioase la Matei Balș, a explicat de ce este nevoie de măsuri de izolare foarte stricte pentru a combate coronavirusul. Reacția oamenilor din acest weekend ar putea duce la scăpareade sub control a situației, așa cum explicp specialistul.

Medicul de la Matei Balș avertizează populația

Medicul a explicat că oamenii ar face foarte bine dacă ar evita aglomerația, în aceste zile. Măsurile pe care le luăm acum ar putea să ne salveze mai târziu.

”Măsurile restrictive sunt singurele care pot schimba lucrurile. Se poate ajunge la posibilitatea unor cazuri care să meargă în lanț. Pe vremea bună, lumea nu va respecta izolarea. Dacă nu se iau măsuri clare și respectate de toată lumea, vom ajunge la un scenariu foarte prost. Poate crește numărul de czuri. Noi cumva am câștigat startul., dacă s-au făcut mai multe testări, nu am avut o explozie, ați văzut.”, specialist Boli Infecțioase Matei Balș, la Digi 24.

Medicul spune că doar respectarea măsurilor poate ajuta în combaterea coronavirusului
Medicul spune că doar respectarea măsurilor poate ajuta în combaterea coronavirusului

Persoanele în vârstă sunt mult mai predispuse pericolului

În aceste zile, persoanele în vârstă sunt chiar cele care nu respectă indicațiile specialiștilor sau ale autorităților. În alte șări, s-a ajuns la izolare totală a granițelor, populația nu are voie să iasă din case, iar aceste măsuri ar putea să fie impuse și la noi, dacă nu se respectă regulile.

”Cei care sunt în vârstă ar trebui să respecte de două ori mai mult măsurile de izolare. Cei de la Terapie Intensivă sunt monitorizați, două cazuri sunt mai grave.”, a mai explicat medicul de la Matei Balș.

Vă reamintim că primăriile de sector au luat decizia să închidă parcurile astăzi, tocmai pentru a-i opri pe oameni să iasă în locuri publice. Și Gabriela Firea a avut un mesaj de indignare pentru cei care nu au respectat astăzi recomandările autorităților. Polițiștii i-au rugat pe oameni să meargă acasă și să nu mai iasă din locuințe decât cu măsuri de siguranță și în situații de urgență. Deocamdată, oamenii legii nu ne pot sancționa dacă ieșim în spații publice, dar dacă se va impune carantina populației la domiciliu, atunci acestea vor avea dreptul să facă asta.