Document șocant pe care trebuie să îl semneze Simona Halep dacă vrea la US Open: „Îmi asum responsabilitatea în caz de boală gravă sau deces”

Condiții de participare la US Open. Simona Halep trebuie să își asume moartea

Simona Halep s-a înscris pentru US Open, turneu de Grand Slam care va avea loc între 31 august și 13 septembrie. Românca ar fi chiar cap de serie numărul 1 la New York, dar nu este încă sigură dacă va face deplasarea. Halep recunoaște că sunt șanse mari să se retragă în ultima clipă în cazul în care va avea sentimentul de nesiguranță. Darren Cahill este deja la Flushing Meadows, unde va comenta pentru ESPN turneul Western & Southern Open. Australianul i-a transmis Simonei că totul este OK în SUA, dar este clar că va fi un turneu cu multe restricții.

Acceptă Simona Halep să semneze documentul prin care își asumă responsabilitatea pentru o eventuală tragedie?

Olandezul Wesley Koolhof, locul 17 mondial în proba de dublu, a postat pe Twitter un document absolut șocant. Pe care toți cei care vor participa la US Open 2020 vor fi obligați să îl semneze înainte de a ajunge în SUA. Trebuie să își asumă responsabilitatea orice se poate întâmpla pe timpul turneului: boală gravă sau chiar deces. Astfel, documentul le-a fost deja trimis tuturor jucătorilor care s-au înscris pentru US Open 2020, dar și celor din staff. Printre aceștia este și Simona Halep, locul 2 mondial.

„Îmi asum responsabilitatea în caz de boală gravă sau deces”, scrie, printre altele, pe document. Doar cei care își vor pune semnătura pe el vor putea merge la New York pentru US Open 2020. Poate fi lovitura decisivă pentru șansele Simonei Halep de a fi prezentă la Flushing Meadows. Românca a declarat că va merge în SUA doar dacă se simte confortabil din punct de vedere emoțional. Iar un astfel de document ar putea destabiliza chiar și cele mai puternice caractere.

Pandemia de coronavirus a lovit din plin SUA. Dar organizatorii US Open vor ca turneul să se țină conform datelor stabilite inițial. Wimbledon 2020 a fost deja anulat, iar Roland Garros a fost mutat în toamnă, la două săptămâni după US Open.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI