15 ian. 2020 | 07:30

Doar în România, acțiunile de dezinsecție și deratizare au băgat zeci de copii în spital

Știri generale
Doar în România, acțiunile de dezinsecție și deratizare au băgat zeci de copii în spital

Lipsa de profesionalism a instituțiilor din România riscă să ne omoare cu zile, după cum au aflat aproximativ 40 de copii intoxicați într-o școală din Arad.

Românii nu au nevoie de un război sau un atentat chimic pentru a-și pierde viața, ne descurcăm și fără ajutor din afară. Cel mai nou episod dramatic legat de deratizare și dezinsecție s-a petrecut la un liceu din Arad. Cursurile de la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” din Arad au fost suspendate pe mai multe zile, inclusiv miercuri, după ce 40 de elevi au ajuns la spital, cu simptome de intoxicație, în urma unei acțiuni de dezinsecție și deratizare, relatează Mediafax.

deratizare dezinsectie

Liceul Teoretic Adam Muller Guttenrbunn din Arad trece în această perioadă printr-un proces de curățenie intensivă, după dezinsecția și deratizarea de acum câteva zile, cu efecte dezastruoase. Cel mai probabil, cursurile vor fi reluate joi, după ce se vor realiza niște măsurători legate de riscul la care sunt expuși elevii.

Atât de periculoasă a fost substanța folosită de ”experții” în dezinsecție și deratizare, încât suprafețele trebuie curățate de cinci ori, la intervale de două ore, a explicat prefectul județului Arad. „Cursurile sunt suspendate miercuri la Liceul German. Se efectuează lucrări de curățenie în toate cele trei clădiri, iar în afară de femeile de serviciu ale unității de învățământ, cu sprijinul ISJ și a Primăriei Arad, au fost aduse 13 femei de serviciu. Este o muncă mai grea, trebuie curățate suprafețele de cinci ori la interval de două ore”, a explicat Gheorge Stoian.

Mai mulți copii erau să-și piardă viața, după ce 40 de elevi au ajuns până marți dimineața la Spitalul din Arad cu iritaţii ale pielii, ochilor şi cu dureri abdominale. Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Arad, 14 copii au fost internaţi și continuă tratamentul. Administratorul firmei care a făcut deratizarea, Veres Csaba, a afirmat cât se poate de senin că exclude varianta ca elevii să se fi intoxicat de la substanțele sale care sunt autorizate.

Din păcate pentru Veres, nu a durat mult până când Poliția Arad a anunțat că a fost deschis un dosar penal în acest caz pentru vătămare corporală din culpă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și trafic de produse sau substanțe toxice. Mai mult decât atât, fără echivoc, „s-a stabilit o legătură directă între starea elevilor și dezinsecția/dezinfecția efectuată în incinta liceului”.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Care sunt, de fapt, granițele Moldovei? Discuția are o „istorie” de peste cinci veacuri
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Credincioșii au primit INTERZIS. Anunț pentru români în noaptea de Înviere
Capital.ro
Rugăciunea puternică pe care să o spui în prima zi de Paște. Se rostește pentru iertarea păcatelor
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Datini și obiceiuri în prima zi de Paște. Ce trebuie să faci să atragi noroc și bani
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro