Încercări de dezinformare: DNA demontează scrisoarea ministrului Justiței

Încercări de dezinformare: DNA demontează scrisoarea ministrului Justiței

Tudorel Toader a încercat să păteze imaginea Laurei Codruța Kovesi și a trimis o scrisoare publicației britanice Financial Times.  DNA arată însă că ministrul a prezentat date false.

Direcţia Naţională Anticorupţie susţine că ministrul Justiţiei a prezentat informaţii false în scrisoarea trimisă de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, către publicaţia Financial Times.

„Datele pe care se fundamentează argumentaţia domnului ministru al Justiţiei nu sunt reale, ceea ce este de natură a afecta valoarea de adevăr a concluziei celor expuse cu privire la activitatea DNA”.
Comunicat DNA

În scrisoarea trimisă Financial Times, Tudorel Toader susţine că DNA ar fi făcut, sub conducerea lui Kovesi, 3.420 de dosare unor judecători şi procurori şi o citează pe judecătoarea Dana Gârbovan, care s-ar fi declarat ”şocată”.  Direcția Națională Anticorupție are, însă, altă părere și chiar a transmis jurnaliștilor britanici rectificări pe acest subiect.

”Având în vedere că datele pe care se fundamentează argumentaţia domnului ministru al Justiţiei nu sunt reale, ceea ce este de natură a afecta valoarea de adevăr a concluziei celor expuse cu privire la activitatea DNA, pentru corecta informare a opiniei publice, vă prezentăm datele reale, rezultate din statisticile oficiale, privind investigaţiile referitoare la magistraţi, majoritatea acestor investigaţii fiind deschise ca urmare a unor plângeri/denunţuri primite de la persoane nemulţumite de soluţiile dispuse în cauze civile sau penale în care respectivele persoane au fost implicate”.
Comunicat DNA

Scrisoarea trimisă de Tudorel Toader celor de la Financial Times vine în contextul în care Laura Codruța Kovesi și-a depus candidatura pentru șefia Parchetului European.  Are deja, pentru această funcție, susținerea oficială a Parlamentului European.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI