Toader cumpără influență în presă. Cum încearcă să-i pună bețe-n roate Codruței Kovesi

Toader cumpără influență în presă. Cum încearcă să-i pună bețe-n roate Codruței Kovesi

Tudorel Toader ar face orice să împiedice numirea fostei șefe DNA în fruntea Parchetului European.  A decis chiar să plătească pentru a-i fi publicate opiniile critice la adresa Laurei Codruța Kovesi.

ACTUALIZARE: Tudorel Toader susține, pentru Hotnews, că această scrisoare a fost trimisă în numele Guvernului.

„Este o scrisoare oficială, redactată și trimisă în numele Guvernului României”.
Tudorel Toader, ministrul Justiției

Întrebat dacă a trimis această scrisoare și altor publicații sau instituții și dacă e vorba de un articol plătit, Toader s-a eschivat, s-a făcut că nu înțelege întrebarea.
 „Nu am știut că articolul inițial a fost plătit”.
Tudorel Toader, ministrul Justiției

Ministrul Justiției a publicat în Financial Times o scrisoare împotriva numirii Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european.  După ce treci de titlul pompos – „Coerciţia în campania anticorupţie din România”, afli că Todrel Toader nu are nimic personal cu fosta șefă a DNA, dar nu crede că e potrivită pentru postul de șef al Parchetului European.

”Nu am nimic personal împotriva Laurei Codruţa Kovesi, unul dintre cei trei candidaţi la postul de procuror-şef în nou creatul Birou al Procurorului European. Dar, din toate dovezile pe care le-am văzut – de la judecători, procurori şi alte surse credibile – ea nu ar trebui numită în această poziţie de importanţă vitală”.
Tudorel Toader, ministrul Justiției
Ministrul Justiției mai spune că revocarea lui Kovesi nu a fost determinată de faptul că DNA viza politicienii corupţi, ci pentru că DNA încălca legea, aşa cum a indicat şi Curtea Constituţională.

„Strategia de investigare a doammnei Kovesi era bazată pe coerciţie. După plecarea doamnei Kovesi de la DNA, am descoperit că, timp de patru ani, cât ea a fost în funcţie, au fost deschise investigaţii împotriva a 3.420 de judecători şi procurori – aproape jumătate din numărul total. Aceste investigaţii au fost deschisa, dar dosarele nu au ajuns niciodată în instanţă. Au fost folosite pentru a constrânge sistemul judiciar”.
Tudorel Toader, ministrul Justiției.

Scrisoare pe bani vs. opinii din convingeri

Scrisoarea lui Tudorel Toader este prezentată ca răspuns la un editorial publicat în 28 februarie, Financial Times,  cu titlul „Femeia potrivită pentru a fi procuror-şef european”.  Acolo, publicația susţinea că UE nu trebuie să cedeze solicitărilor României şi că trebuie să o numească în funţie pe Kovesi. Iar articolul era asumat, sub forma unui editorial, de redacția publicației britanice.

Acum, Toader încearcă să o critice pe Laura Codruța Kovesi în același mod.  Doar că sub forma unei scrisori trimise la sediul publicației din Londra și publicată contra-cost.

Scrisoarea ministrului Justiției este publicată în aceeaaşi zi în care Kovesi este citată la Secţia specială de investigare a magistraţilor, iar în Parlamentul European se decid paşii de urmat în numirea procurorului-şef european.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI