DNA nu l-a uitat pe Dragnea: ce au decis procurorii în privința unui alt dosar care-l vizează

DNA nu l-a uitat pe Dragnea: ce au decis procurorii în privința unui alt dosar care-l vizează
Dragnea

Procurorii DNA nu-l slăbesc pe fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, și nu au uitat de celelalte fapte penale pe care e posibil să le fi comis. Un dosar penal care-l vizează pe Liviu Dragnea, închis în 2013, ar putea fi redeschis.

Procurorii DNA au cerut magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție redeschiderea unei părți din ancheta Tel Drum, un dosar care-l vizează pe Liviu Dragnea. Tribunalul Teleorman a respins, anul trecut, o cerere similară, dar acum procurorii au decis să se adreseze ÎCCJ.

În acest nou dosar care l-ar putea incrimina din nou pe Liviu Dragnea, ex-președintele PSD e bănuit de fapte de corupție, ce ar fi fost comise pe vremea când conducea Consiliul Județean Teleorman.

Liviu Dragnea este încarcerat la Penitenciarul Rahova
Liviu Dragnea este încarcerat la Penitenciarul Rahova

De ce riscă Liviu Dragnea redeschiderea unui alt dosar

În solicitarea trimisă la Înalta Curte, DNA a cerut redeschiderea anchetei în cazul societății Modul Proiect SA, al asociației Tel Drum-Euroconstruct Trading ’98 și al inginerului proiectant Doru Cătălin Gudei. Cererea e denumită generic „confimare redeschidere urmărire penală” și a fost înregistrată la Înalta Curte pe 27 mai, chiar în ziua în care Dragnea a fost condamnat.

Primul termen la care magistrații vor discuta aceste aspecte a fost deja stabilit pentru 6 iuni.

În noul dosar, anchetatorii ar verifica modul în care Consiliul Județean Teleorman, condus în trecut de Liviu Dragnea, a acordat unele contracte publice. E posibil ca unele să fi ajuns la firme prietene CJ Teleorman, printre care și Tel Drum, societate despre care procurorii susțineau că a fost controlată, indirect, de Liviu Dragnea.

În dosarul Tel Drum, cel care se află în derulare, Liviu Dragnea este acuzat de DNA de două infracțiuni de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene și constituire de grup infracțional organizat. Liviu Dragnea se află la închisoare după ce a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI