08 apr. 2024 | 12:00

Distanţa între rândurile de roşii. Aşa vor avea loc să crească frumos, nu se vor sufoca

Utile
Distanţa între rândurile de roşii. Aşa vor avea loc să crească frumos, nu se vor sufoca
Roșiile sunt unele dintre cele mai delicioase legume

Ca începător în grădinăritul de roșii, este important să știi care este distanţa între rândurile de roşii. Iar dacă ții cont de acest lucru, aşa vor avea loc să crească frumos, și nu se vor sufoca.

Roșiile sunt cele mai bune plante pe care le poți cultiva

După cum bine se știe, roșiile sunt unele dintre cele mai delicioase, nutritive, pline de vitamine, sărace în calorii și care ne ajută să economism și bani. Ca să nu mai vorbim de faptul că sunt ușor de cultivat.

Având în vedere toate aceste lucruri, nu este de mirare că atât de mulți oameni plantează roșiile. Cu toate acestea, plantarea lor în mod corect este crucială.

Distanta intre randurile de roşii. Asa vor avea loc sa creasca frumos, nu se vor sufoca

Unul dintre lucrurile la care trebuie să acordați atenție este distanţa între rândurile de roşii. Dacă nu o distanță corespunzătoare, roșiile nu se vor dezvolta așa cum ar trebui.

Care este distanţa între rândurile de roşii

Cât de mult spațiu trebuie să lăsați între plantele de roșii depinde de tipul de roșii pe care doriți să le cultivați și de locul în care le veți cultiva, iar făcând așa, roșiile nu se vor mai opri din creștere.

În același timp, dacă se ține cont de distanţa între rândurile de roşii, plantele vor avea loc să crească frumos, și nu se vor sufoca.

Distanţa între rândurile de roşii determinate

Roșiile determinate sunt acele tipuri de roșii care cresc doar până la un anumit punct și apoi se opresc complet din creștere. Acestea cresc mai repede decât roșiile nedeterminate, înflorind și dând fructe destul de repede.

Distanta intre randurile de roşii. Asa vor avea loc sa creasca frumos, nu se vor sufoca

De asemenea, sunt mai mici, ceea ce înseamnă că le poți planta mai aproape una de alta decât ați face-o cu roșiile nedeterminate. Spațiul ideal pentru plante ar fi de un metru și jumătate până la un metru și jumătate, în timp ce spațiul optim de lăsat între rânduri ar fi de un metru și jumătate până la un metru.

Aceste măsuri permit să plasezi cu ușurință cuști în jurul roșiilor, să folosești țăruși pentru a le susține și să le recoltezi la momentul potrivit.

Distanța între rândurile de roşii nedeterminate

Roșiile nedeterminate cresc pe tot parcursul sezonului de vegetație. Ele înfloresc și fructifică continuu și ar putea atinge o înălțime de 2,5 metri sau mai mult.

Din cauza creșterii lor continue, va trebui să le oferi un sistem de susținere care să le țină sub control. Sistemul de susținere pe care decizi să îl alegi îți spune, de asemenea, cât spațiu trebuie să lăsaty între plantele de roșii.

Dacă vei folosi un țăruș, distanța optimă pentru plante ar fi de 45 până la 60 cm, în timp ce pentru rânduri, între 60 și 90cm ar fi perfect. Țărușii trebuie să fie din lemn și extrem de rezistenți, cu o înălțime de aproximativ 1,80 m și o lățime de 5 cm.

Distanta intre randurile de roşii. Asa vor avea loc sa creasca frumos, nu se vor sufoca

Va trebui să îi înfigi în sol la o adâncime de aproximativ 30 cm, la o distanță cuprinsă între 4 și 6 centimetri de planta de roșii. Un alt lucru de care trebuie să ții cont este că, atunci când plantezi răsadurile de roșii și începe să crească, s-ar putea să trebuiască să o legi de țăruș la fiecare câțiva centimetri. Benzile de pânză sau niște sfoară vor fi suficiente.

Roșiile cresc în mod natural și nu trebuie să-ți faci griji

Dacă te decizi pentru cuști, distanța dintre plante trebuie să fie de 60 până la 90 cm, iar distanța dintre rânduri trebuie să fie de 120 cm. Motivul pentru care mulți oameni aleg cuștile în locul țărușilor este că acestea necesită mai puțină întreținere și atenție.

Roșiile cresc în mod natural și nu trebuie să-ți faci griji cu privire la legarea lor de cușcă. Chiar dacă poți găsi cuști pentru roșii de vânzare, poți construi propria cușcă cu niște garduri de sârmă.

Nu uita doar că trebuie să lași o distanță de 15 cm între fiecare sârmă. Acest lucru va permite să recoltezi cu ușurință roșiile fără a scoate cușca. Dimensiunile perfecte pentru o cușcă de roșii sunt de 18 până la 36 de centimetri în lățime și 180 cm în înălțime.

Distanta intre randurile de roşii. Asa vor avea loc sa creasca frumos, nu se vor sufoca

Există și o altă opțiune de a crește plante de roșii nedeterminate. Aceasta presupune să le lași să se întindă fără a adăuga niciun sistem de susținere. Ca să nu mai vorbim de faptul că, din moment ce vor fi așezate pe pământ, vor fi mai predispuse la putrezire. Dacă dorești cu adevărat să le cultivi astfel, nu uiti să adaugi pe sol niște mulci sau pânză de peisaj.

Acest lucru ar putea ajuta la menținerea lor în siguranță. În ceea ce privește spațierea, ar trebui să așezi plantele la o distanță de 60 până la 120 cm între ele, iar rândurile la 120 până la 150 cm.

Distanţa între rândurile de roşii din containere

O mulțime de oameni cultivă roșii în containere. Mai ales dacă nu au o grădină adecvată în care să le cultive. Totuși, cultivarea lor în containere poate reprezenta o provocare mai mare.

Asta pentru că tot trebuie să iei în considerare spațierea, iar majoritatea containerelor nu oferă un spațiu extins. Un țăruș sau un spalier pentru roșii poate ajuta cu adevărat roșiile să se dezvolte, așa că ar trebui să folosești containerele care permit un fel de sistem de susținere.

De ce este importantă spațierea plantelor de roșii?

Când vine vorba de distanță, sunt câțiva factori importanți care ajută extrem demult. Astfel că, importanța este că, ținând conde de ea, plantele primesc suficientă lumină solară, le îmbunătățiți nutriția, preveniți dăunătorii și bolile. Astfel că, dacă distanța nu este una corectă, așa îți dai seama dacă roșiile din grădină s-au îmbolnăvit.

În același timp, conform specialiștilor, dacă consideri că este o pierdere de spațiu, vei fi bucuroși să afli că există plante pe care le poți cultiva în acel spațiu gol dintre două plante de tomate.

Distanta intre randurile de roşii. Asa vor avea loc sa creasca frumos, nu se vor sufoca

Cele mai bune opțiuni sunt spanacul și salata, sau orice alt tip de plantă cu creștere rapidă, iar cu această strategie, vei reuși să profiți la maximum de spațiul dintre plantele de roșii, dar și să crești un al doilea tip de plantă de care te poți bucura într-un timp scurt.

Concluzie

Dacă te gândești să cultivi propria grădină, roșiile sunt o modalitate excelentă de a începe. Acestea necesită puțină întreținere, sunt delicioase și oferă mâncărurilor tale un plus de vitamine.

Atâta timp cât respecți distanţa între rândurile de roşii, plantele nu ar trebui să aibă probleme în a se dezvolta și a da fructe. Nu uita să alternezi plantele de roșii cu salată, spanac sau alte plante grozave și vei fi pe drumul spre o grădină de legume minunată.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață
Digi24
O femeie s-a dus la spital pentru investigații, dar a aflat că este deja moartă. Iar neplăcerile au continuat să apară
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Sappho, cea mai cunoscută lesbiană din istorie, s-a sinucis din dragoste pentru un bărbat
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Marcel Pavel a fost la un pas de moarte. Ce i s-a întâmplat marelui artist
Capital.ro
Masa de Paște fără grija kilogramelor în plus. Sfaturi pentru păstrarea greutății și evitarea problemelor digestive
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Veste bună de PAȘTE. Fondurile de PENSII au crescut
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro