Distanța corectă la care se pune televizorul în living, de fapt. Românii ignoră mereu regulile acestea

Distanța corectă la care se pune televizorul în living, de fapt. Românii ignoră mereu regulile acestea
Distanța corectă la care se pune televizorul în living, de fapt. Românii ignoră mereu regulile acestea

Televizorul este elementul cel mai important din orice living, pentru foarte multe persoane. De obicei, acesta este amplasat în fața canapelei, însă puțin cunosc distanța corectă la care se pune.

Tv-ul este un dispozitiv mult prea important pentu a nu-i acorda atenția cuvenită, mai ales când vine vorba de amplasarea corectă a acestuia într-o încăpere. În această ecuație trebuie să ții cont de distanța televizorului, dar cei mai mulți ignoră acest aspect atât de esențial.

De la ce distanță putem privi la tv

De obicei, oamenii aleg să cumpere televizoare cu un ecran destul de mare. Dacă camera este prea mică, alegerea ecranului mare nu este cea mai bună variantă pentru sănătatea noastră. Experții susțin că cei care stau în fața tv-ului trebuie să se poziționeze între diagonala măsurării ecranului, cu un unghi de vizualizare de aproximativ 30 de grade.

De exemplu, dacă aveți un televizor cu diagonala de 40 de inch (aproximativ 100 de cm), ar trebui să stați undeva între 1.8 – 6.0 metri de ecran. Dacă televizorul are o rezoluție HD, veți putea sta mai aproape. Unghiul de vizualizare este, de asemenea, important.

Trebuie să poziționați televizorul la o înălțime la care să nu fii nevoit să privești la el într-o poziție nefirească. Cea mai bună amplasare este cea care are ecranul la nivelul ochilor sau la cel mult 30 de grade de această linie, cu un nivel mediu de 10 – 15 grade.

Unde se instalează corect televizorul într-o încăpere

De asemenea, amplasarea televizorului se va face pe cât posibil în zona cea mai întunecoasă a livingului pentru a avea o imagine foarte bună.

Dacă nu există o altă sursă de lumină în jur, culorile și claritatea sunt mult mai bune pe ecranul televizorului. Așadar, nu faceți prostia să așezați tv-ul cu fața către o fereastră din care bate multă lumină și nu îl poziționați nici în razele unui corp de iluminat. Sursa de lumină trebuie să stea în spatele sau deasupra dispozitivului.

Aceste sfaturi provin, de fapt, din trecut. Prin anii 1960, mai multe modele de televizoare color au emis niveluri periculoase de radiații pentru sănătatea oamenilor. Se pare că acest mit continuă și-n ziua de astăzi, din moment ce experții ne sugerează de la ce distanță putem privi la tv.

Sursa: bhphotovideo.com

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI