Dispozitivul care i-a salvat viața lui Grosjean. Cum arată pilotul F1 după ce mașina i-a luat foc

Romain Grosjean a scăpat cu viață dintr-un accident teribil

Romain Grosjean a fost implicat în unul dintre cele mai dure accidente din Formula 1! Chiar în startul Marelui Premiu din Bahrain, monopostul francezului a ieșit de pe circuit, după un acroșaj cu Kviat. Și s-a lovit la 220 de kilometri pe oră de cauciucurile de protecție. Monopostul Haas condus de Grosjean s-a rupt în două și a luat foc instant. Dar pilotul de 34 de ani a reușit după aproximativ un minut să iasă din el, ajutat de doi comisari de cursă. A fost imediat transportat la spital cu elicopterul, iar starea sa este una bună. Are doar arsuri minore la nivelul degetelor și al gleznelor.

Romain Grosjean s-a numărat printre opozanții introducerii sistemului Halo în Formula 1. Și-a schimbat acum părerea

O nouă tragedie în formula 1 a fost evitată în special de sistemul Halt o, introdus în Marele Circ în 2018. Este vorba despre o bară de protecție, din titanium, pe care monoposturile o au în jurul capului piloților. Cântărește aproximativ 9 kilograme și este susținută de partea din față a monopostului. Mulți piloți au contestat introducerea sistemului Halo, în special pentru că le reduce vizibilitatea. Romain Grosjean a fost unul dintre ei, dar și-a schimbat total opțiunea după incidentul din Bahrain.

„Salutare tuturor. Voiam să vă spun că sunt OK, bine, oarecum. Vă mulțumesc foarte mult pentru toate mesajele. Dacă nu aveam acel halo (n.r. – dispozitiv de protecție a capului), nu aș fi putut vorbi cu voi acum. În urmă cu câțiva ani nu îmi doream introducerea halo, dar cred că este cel mai bun lucru adăugat în Formula 1. Sper că în curând voi putea să scriu eu, să vă răspund la mesaje și să vă spun cum mai sunt”, a scris Romain Grosjean pe contul de Twitter al echipei Haas.

Romain Grosjean, 34 de ani, este unul dintre veteranii din Formula 1. Francezul este născut în Geneva, Elveția. În 2010 a participat și la Cursa de 24 de ore de la Le Mans, dar a fost nevoit să abandoneze. Este fost campion de Formula 3 și GP 2.

„Sunt recunoscător că Romain e în siguranță. Wow… riscul pe care ni-l asumăm nu e de glumă. Pentru cei care uită că ne putem viața în pericol la fiecare cursă, aveți acest exemplu. Le mulțumesc oamenilor care au reacționat imediat și care l-au scos pe Romain în siguranță”, a spus și Lewis Hamilton, de șapte ori campion în F1.

https://twitter.com/tancredipalmeri/status/1333053063117103105?s=20

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI